ေကာက္ညွင္းစပါး ႏုႏုေလးေတြကို ေလွာ္ျပီးေထာင္းထားတဲ့ မုန္႕ဆမ္းအစစ္ေလး စားခ်င္ေပမဲ့ မုန္႕ဆမ္းအစစ္က မရေလေတာ့ ႐ွိတာေလးနဲ႕ အာသာေျပ နယ္စားျဖစ္တဲ့ မုန္႕ဆမ္းနယ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- မုန္႕ဆမ္း - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အလတ္တစ္လံုးစာ
- သၾကား - ခ်င့္ခ်ိန္ထည့္ပါ
- အုန္းသီးျခစ္ျပီးသား - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ အေသးတစ္လံုးစာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အုန္းသီးစိတ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ငွက္ေပ်ာသီး - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ေရေႏြး - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲမွာ ငွက္ေပ်ာသီးႏွင့္ ေရေႏြးမွလြဲျပီး ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ထည့္ေပးပါ
- ေရေႏြးအနည္းငယ္ကို ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ထားပါ
- ေရေႏြးဆူလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ရန္ မုန္႕ဆမ္းထဲသို႕ နည္းနည္းျခင္း ထည့္ေပးပါ
- ေရေႏြးနည္းနည္းထည့္လိုက္ နယ္လိုက္လုပ္ေပးျပီး မုန္႕ဆမ္းေပ်ာ့လာတဲ့အထိ နယ္ေပးပါ
- ေရေႏြးကို တစ္ခါထဲ အမ်ားႀကီး မထည့္ဘဲ နည္းနည္းျခင္းသာ ထည့္နယ္ပါ
- မုန္႕ဆမ္းေပ်ာ့လာတာနဲ႕ အခ်ဳိအရသာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- အစထဲက စိမ့္စိမ္႕ေလး ႀကိဳက္ရင္ သၾကားကို အေနေတာ္သာ ထည့္နယ္ေပးပါ
- ခ်ဳိခ်ဳိေလး ႀကိဳက္ရင္ေတာ့ သၾကားကို ပိုထည့္ျပီး နယ္ေပးပါ
- အုန္းသီးမွဳန္႕ သၾကား မုန္႕ဆမ္းအရသာနယ္ နယ္ျပီးျပီ ဆိုရင္ေတာ့ အုန္းသီးစိတ္ ငွက္ေပ်ာသီးတို႕ႏွင့္ စားသံုးရန္ မုန္႕ဆမ္းနယ္ ေမႊးေမႊးစိမ့္စိမ့္ေလးကို စားသံုးရန္ အဆင္သင့္ ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment