ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ အစံုကိုျပဳပ္ျပီး သခြားသီးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးျပင္ဆင္ကာ ေထာင္းသုပ္ေလး သုပ္ပါတယ္ မိုးေအးေအးမွာ သခြားသီးသုပ္က အေအးစာေပမဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ေထာင္းသုပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
- ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
- ပင္လယ္စာအစံု - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္ တစ္ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး အခြံခြာဓါးျဖင့္ ျခစ္ခ်ေပးပါ
- ပင္လယ္စာ အစံုကို ေရအနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရခမ္းသြားပါက အေအးခံေပးထားပါ
- ငါးငံျပာရည္ကို ျပင္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
- ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
- အားလုံးျပင္ဆင္ျပီးပါက ငရုတ္ဆံု ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုးထဲမွာ လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး သံပုရာညွစ္ကာ ေထာင္းေပကာ အရသာ သမေအာင္ ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ ပင္လယ္စာအစံု သခြားသီး ေထာင္းသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment