Monday, 9 January 2017

ပင်လယ်စာ သခွားသီးထောင်း



ဒီေန႕ေတာ့ ပင္လယ္စာ အစံုကိုျပဳပ္ျပီး သခြားသီးနဲ႕ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးျပင္ဆင္ကာ ေထာင္းသုပ္ေလး သုပ္ပါတယ္ မိုးေအးေအးမွာ သခြားသီးသုပ္က အေအးစာေပမဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္ျဖစ္တာမို႕လို႕ ေထာင္းသုပ္ သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သခြားသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  2. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၅ေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
  3. ပင္စိမ္း႐ြက္ - အနည္းငယ္
  4. ပင္လယ္စာအစံု - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္အေသး တစ္လံုးစာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  8. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္ တစ္ဇြန္းခြဲ

ျပင္ဆင္ပံု
  • သခြားသီးကို အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး အခြံခြာဓါးျဖင့္ ျခစ္ခ်ေပးပါ
  • ပင္လယ္စာ အစံုကို ေရအနည္းငယ္ ဆားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေရခမ္းေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
  • ေရခမ္းသြားပါက အေအးခံေပးထားပါ
  • ငါးငံျပာရည္ကို ျပင္ထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကိုေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
  • ပင္စိမ္း႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ ေဆးထားပါ
  • အားလုံးျပင္ဆင္ျပီးပါက ငရုတ္ဆံု ခပ္ၾကီးၾကီး တစ္လံုးထဲမွာ လိုအပ္ေသာ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ားထည့္ျပီး သံပုရာညွစ္ကာ ေထာင္းေပကာ အရသာ သမေအာင္ ဇြန္းတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔ ေမႊေပးပါ
  • အရသာ နယ္ျပီးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ ခ်ဥ္ငံစပ္ေနတဲ့ ပင္လယ္စာအစံု  သခြားသီး ေထာင္းသုပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment