ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားျပဳပ္ထားတာေလးေတြနဲ႕ ခရမ္းသီးႏွပ္ဖို႕ ျပင္ပါတယ္ ငါးပိ႐ည္ေဖ်ာ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႕ အင္မတန္မွ လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်က္နည္းေလးက လြယ္လြန္းေပမဲ့ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးႀကီး - တစ္ဥ
- ျပဳပ္ျပီးအသားမႊာထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား - အနည္းငယ္
- ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
- အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခရမ္းသီးထဲ ၀င္ေနေသာ အရည္မ်ားကုန္ေအာင္ ညွစ္ေပးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ အသားမႊာအာထားေသာ ၾကက္သားတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
- ခရမ္းသီးမ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး အစာမ်ားထည့္ေပးကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
- အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာ နီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
- ခရမ္းသီး ႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ ၾကက္သား ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment