Friday, 27 January 2017

ၾကက္သား ခရမ္းသီးႏွပ္


ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားျပဳပ္ထားတာေလးေတြနဲ႕ ခရမ္းသီးႏွပ္ဖို႕ ျပင္ပါတယ္ ငါးပိ႐ည္ေဖ်ာ္ စပ္စပ္ေလးနဲ႕ အင္မတန္မွ လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ပါ ခ်က္နည္းေလးက လြယ္လြန္းေပမဲ့ ထမင္းစားလို႕ ျမိန္ေစတဲ့ ဟင္းတစ္မယ္ ျဖစ္တဲ့အတြက္ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ခရမ္းသီး - အလံုးႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
  2. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္နီ ဥႀကီးႀကီး - တစ္ဥ
  3. ျပဳပ္ျပီးအသားမႊာထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား  - အနည္းငယ္
  4. ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  6. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  8. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ခရမ္းသီးကို အညွာနားထိ ျပတ္ေအာင္လွီးျပီး ေလးစိတ္လွီးေပးကာ ေရနာရီ၀က္ေလာက္ စိမ္ထားပါ
  • အညိဳေရာင္အရည္မ်ား ထြက္သြားပါက ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ခရမ္းသီးထဲ ၀င္ေနေသာ အရည္မ်ားကုန္ေအာင္ ညွစ္ေပးျပီး ေရစစ္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ဆား ဆီ အရသာမွဳန္႕ အသားမႊာအာထားေသာ ၾကက္သားတို႕ကို ေရာနယ္ေပးထားပါ
  • ခရမ္းသီးမ်ားကို ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲထည့္ျပီး အစာမ်ားထည့္ေပးကာ အရသာ၀င္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ အရသာနယ္ထားေသာ ခရမ္းသီးကို ေရအနည္းငယ္ထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ
  • အိုးမကပ္ေစရန္ မေမႊဘဲ လွဳပ္ေပးျပီး လံုးရည္ခမ္းကာ နီးတာနဲ႕ ေရလိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ေပးျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  • အိုးထဲမွာ ဆီက်န္ေရက်န္ အေနအထားေလးရေအာင္ တည္ေပးပါ
  • ခရမ္းသီး ႏူးပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အိအိေမႊးေမႊးေလးႏွင့္ ၾကက္သား ခရမ္းသီးႏွပ္ စပ္စပ္ေလးကို သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment