ေႏြရာသီေရာက္ေလေတာ့ ထမင္းစား ပ်က္လာသလိုလို ျဖစ္လာခဲ့တယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕လို႕ ဒီတခါမွာ တ႐ုတိစတိုင္လ္ ဆန္ျပားေၾကာ္နည္းနဲ႕ ေၾကာ္စားျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲ - 500 g
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 150 g
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး တစ္မႊာ
- ၾကယ္သီးမွဳိ - အေနေတာ္ ငါးပြင့္
- ဂ်ပန္မွဳိ - အေျခာက္ ငါးပြင့္
- ဘေရာ႔ကိုလီ - ဆယ္ခက္ခန္႕
- ပဲသီး - ငါးေတာင့္ခန္႕
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
- ဗနီကာ ထမင္းစားဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ရွစ္ဇြန္း
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- သခြားသီး - ခပ္ေသးေသး တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္ျခမ္ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု (သခြားသီးမွာနယ္ေပးရန္)
သခြားသီးအခ်ဥ္တည္ရန္
- သခြားသီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာသခြားသီးႏွင္႔ ငရုတ္သီးစိမ္း ဆားအနည္းငယ္ႏွင့္ သံပုရာညွစ္ျပီး နယ္ထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကိုေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကက္ဥကို ဇလံုထဲမွာ ေဖာက္ထဲ႔ေပးျပီး ခေလာက္ထားပါ
- ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ေသးေသး လွီးထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
- ဂ်ပန္မွဳိကို တစ္နာရီေလာက္ ေရေစိမ္ထားျပီး ေရေဆးကာ မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ၾကယ္သီးမွဳိကို ေရေဆးျပီး မထူမပါးေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဘေရာ႔ကိုလီကို ေရေဆးျပီး အခက္ေလးေတြ လွီးေပးပါ
- ပဲသီးကို အေတာင္႔လိုက္ ေရေဆးကာ အေနေတာ္ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
- ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ဆား အရသာမွဳန္႔ ဗနီကာ ပဲငံျပာရည္အၾကည္ ပဲငံျပာရည္အေနာက္ ခရုဆီႏွင္႔ ႏွမ္းဆီတို႔ကို အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာလွ်င္ လွီးထားေသာ ၾကက္သားကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သားက်က္ေလာက္တာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ကို ေမႊးလာရံုေလး ထ
ည့္ေၾကာ္ေပးပါ - ျပီးတာနဲ႔ လွီးထားတဲ႔ ဘေရာ႔ကိုလီ ပဲသီးႏွင္႔ မံုလာဥနီ မွဳိ ႏွင္႔ ဂ်ပန္မွဳိတို႔ကို အရင္ဆံုး ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအရြက္မ်ားကို တစ္မိနစ္ သာသာေလာက္ဘဲ ေၾကာ္ေပးပါ
- အသီးအ႐ြက္မ်ား အနည္းငယ္ေလး ႏြမ္းသြားပါက ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲႏွင္႔ အရသာ စပ္ထားေသာ အရည္ကို ထည္႔ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- အသီးအရြက္ေၾကာ္ ျဖစ္တဲ႔အတြက္ အရမ္းႏြမ္းျပီး အသီးအရြက္မ်ား အေရာင္ေျပာင္းတဲ႔အထိ ေၾကာ္စရာမလိုတဲ႔အတြက္ ခနဘဲေၾကာ္ေပးပါ
- အရသာ သမေလာက္ျပီ ဆိုတာနဲ႔ အရသာ ျမည္းေပးျပီး ျပင္ေပးပါ
- မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရသာ ရျပီဆိုတာနဲ႕ အိုးေဘးမွာ ခနတြန္းထားျပီး ခေလာက္ထားတဲ႔ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးပါ
- ၾကက္ဥက်က္တာနဲ႔ ဆန္ျပားေၾကာ္ထဲမွာ ေရာေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ တရုတ္စတိုင္လ္ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ ရပါျပီ
- ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႔ ပူပူလူလူေလး သံုးေဆာင္ပါက အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းတဲ႔ ဆန္ျပားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ကို သခြားသီး အခ်ဥ္ႏွင္႔ တြဲဖက္ကာ စားသံုးရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment