ဒီတစ္ခါေတာ့ သစ္ေတာ္သီးနဲ႕ကိတ္မုန္႕ေလး ဖုတ္ပါတယ္ စားေကာင္းလြန္းလို႕ ေနာက္တစ္ခါ ထပ္ဖုတ္ဖို႕ စိတ္ကူးထဲမွာ ဦးစားေပး စဥ္းစားထားတဲ့ မာမာျပင္ဆင္ျပီး လုပ္ထားတဲ႔ ကိတ္မုန္႕ဖုတ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g
- သစ္ေတာ္သီး - တစ္လံုး
- ေထာပတ္ -100 g
- Baking powder - 2.5 g
- ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
- သၾကား - 120 g
- ႏြားႏို႔ -150 ml
- ဆီ - အနည္းငယ္ မုန္႕ဖုတ္မည္း ဗန္းကိုသုတ္ေပးရန္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
- ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး ေသေသခ်ာခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
- ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
- သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ
- မုန္႕ေမႊေသာစက္႐ွိပါက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
- ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
- ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
- သစ္ေတာ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
- မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို ဆီသုတ္ေပးပါ
- ဆီသုတ္ထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ သစ္ေတာ္သီးစိတ္မ်ား စီျပီးထည့္ေပးပါ
- သစ္ေတာ္သီးေပၚသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
- Ovenကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
- Oven ပူလာျပီဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
- ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
- မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္တဲ့အတြက္ သစ္ေတာ္သီးကိတ္မုန္႕ ေမႊးေမႊးေလးကို ovenထဲမွ ထုတ္၍အေအးခံကာ ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment