Monday 26 December 2016

ကြက်သားကြော် မွမွလေး



ရာသီဥတု ပူေနေလေတာ့ ထမင္းစားရတာ မျမိန္ခ်င္ ဒီေတာ့လဲ ႀကံဖန္ျပီး ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေအာင္ ခ်က္ရျပန္တာပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားကို ၾကက္ဥအကာ တန္ပူရာမွဳန္႕ေတြနဲ႕ ေရာသမလို႕ ၾကက္စာဥေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ၾကက္စာဥေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္သားလံုး ၾကာဇံဟင္းခါးနဲ႕က လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ေပါင္သား - 250 g
  2. တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး 
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  4. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
  5. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  7. အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  8. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  9. ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
  10. ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး

ျပင္ဆင္ပံု
  • ၾကက္သားကို အ႐ိုးထြင္ျပီး လက္သည္းခြံသာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ 
  • င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
  • ၾကက္ဥကိုအႏွစ္ဖယ္ျပီး အကာကို ဖြးဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
  • ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
  • ႏွစ္သက္ရာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ထားပါ
  • အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
  • ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲသို႕ ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ့ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ အရမ္းျပစ္ေနရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ေရာေပးပါ
  • ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ  ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း မုန္႕ႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို လွန္လွန္ေပးျပီး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္စာဥေၾကာ္ကို ဟင္းခါးဟင္းရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment