ရာသီဥတု ပူေနေလေတာ့ ထမင္းစားရတာ မျမိန္ခ်င္ ဒီေတာ့လဲ ႀကံဖန္ျပီး ထမင္းစားလို႔ ျမိန္ေအာင္ ခ်က္ရျပန္တာပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားကို ၾကက္ဥအကာ တန္ပူရာမွဳန္႕ေတြနဲ႕ ေရာသမလို႕ ၾကက္စာဥေလး ေၾကာ္လိုက္ပါတယ္ ၾကက္စာဥေၾကာ္နဲ႕ ၾကက္သားလံုး ၾကာဇံဟင္းခါးနဲ႕က လိုက္ဖက္တဲ့ ဟင္းေလးမို႕လို႕ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ေပါင္သား - 250 g
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ေရ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အ႐ိုးထြင္ျပီး လက္သည္းခြံသာသာ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ခ်င္းတို႔ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ
- င႐ုတ္ေကာင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးပါ
- ၾကက္ဥကိုအႏွစ္ဖယ္ျပီး အကာကို ဖြးဖြားပါေအာင္ ေခါက္ထားေပးပါ
- ၾကက္သားကို ဆား အရသာမွဳန္႕ ခ်င္း င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕နဲ႕နယ္ေပးထားပါ
- ႏွစ္သက္ရာ တန္ပူရာမွဳန္႕ကို ေရနဲ႕ခပ္ျပစ္ျပစ္ ေဖ်ာ္ထားပါ
- အရသာနယ္ထားေသာ ၾကက္သားတံုးေလးမ်ားကို ခေလာက္ထားေသာ ၾကက္ဥအကာထဲမွာ လူးေပးပါ
- ေဖ်ာ္ထားေသာ မုန္႕ႏွစ္ထဲသို႕ ၾကက္ဥႏွင့္ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ့ေဖ်ာ္ေပးပါ မုန္႕ႏွစ္ အရမ္းျပစ္ေနရင္ ေရနည္းနည္း ထပ္ေရာေပးပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႔ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ ၾကက္သားကို တစ္တံုးျခင္း မုန္႕ႏွစ္ပါေအာင္ ဇြန္းႏွင့္ ခပ္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ၾကက္ေၾကာ္မ်ားကို လွန္လွန္ေပးျပီး အတံုးေလးမ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ ၾကက္စာဥေၾကာ္ကို ဟင္းခါးဟင္းရည္ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment