Saturday, 24 December 2016

ဗနီလာကိတ်








ေနေတြပူလြန္းေတာ့ အျပင္္သြားရမွာလဲ ေၾကာက္ေနမိတယ္ ပူလြန္းတဲ႔ ေႏြရက္ေတြမွာ ေစ်း၀ယ္လဲ မထြက္ျဖစ္ေလေတာ့ အိမ္မွာ႐ွိတာေတြ ဆြဲထုတ္ျပီး ဒီေန႕ေတာ့ ဗနီလာကိတ္ေလး ဖုတ္လိုက္ျပန္ပါတယ္ ကိတ္သားကေတာ့ လုပ္ေနက် ဂ်ဳံမုန္႕သားစပ္နည္းေလးဘဲ လုပ္ထားပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဂ်ံဳမွဳန္႕ - 140 g 
  2. ေထာပတ္ -100 g
  3. Baking powder - 2.5 g
  4. ၾကက္ဥ - ႏွစ္လံုး
  5. သၾကား - 120 g
  6. ႏြားႏို႔ -150 ml
  7. ဗနီလာ အနံ႔အရည္  - လက္ဖက္ရည္ တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  • ဂ်ဳံမွဳန္႕ႏွင့္ baking powder ကို ေရာေမႊ၍ ဇကာစိတ္စိတ္ေလးႏွင့္ စစ္ထားပါ
  • ဇကာႏွင့္ ဂ်ဳံစစ္ရာတြင္ ဇကာေဘးေဘာင္ကို လက္ဖေနာင့္ေလးႏွင့္ အသာ႐ိုက္ျပီး  ေသေသခ်ာ လွဳပ္ေပးျခင္းျဖင့္ မုန္႕သားပြေစရန္ အေထာက္အကူ ျပဳေစပါတယ္
  • ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး အရည္ေဖ်ာ္ကာ အေအးခံထားပါ
  • သၾကားႏွင့္ ေထာပတ္ကို ပြလာေစရန္ ေမႊတံႏွင့္ေမႊေပးပါ စက္႐ွိက စက္ႏွင့္ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္နဲ႕သၾကား သမသြားျပီဆိုရင္ နို႕ႏွင့္ ၾကက္ဥကို ထည္႔ေပးျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေ႐ာထားေသာ ဂ်ံဳအေရာကို ထည္႔ျပီး ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ဆံုး က်န္ေသာႏြားႏို႕ႏွင့္ ဗနီလာအရည္ ဂ်ဳံကို မုန္႕ႏွစ္ရေအာင္ ထည္႔ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲကို baking paper ခင္းေပးပါ 
  • Baking paper ခင္းထားေသာ ဗန္းထဲသို႕ မုန္႕ႏွစ္မ်ားကို ေလာင္းထည့္ေပးျပီး မ်က္ႏွာၿပင္ညွိေပးပါ
  • Oven ကို၁၈၀ဒီကရီႏွင့္ မုန္႕မဖုတ္ခင္ မိနစ္၂၀ေလာက္ ႀကိဳဖြင့္ထားပါ
  • Oven ပူလာျပီ ဆိုတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ထည့္ထားေသာ ဗန္းကို ovenထဲထည့္ျပီး ၄၅မိနစ္ထည့္ျပီး ဖုတ္ေပးပါ
  • ၄၅မိနစ္ျပည့္ပါက မုန္႕သားက်က္မက်က္ သိေစရန္ အသံုးမျပဳရေသးေသာ ဒုတ္ခြ်န္ေလးႏွင့္ ထိုးၾကည့္ပါ
  • မုန္႕ႏွစ္မ်ား ကပ္မပါလာေတာ့ဘူးဆိုရင္ မုန္႕သားက်က္ျပီျဖစ္လို႕ ဗနီလာကိတ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္ ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment