Monday, 12 December 2016

ပန်ကိတ်





ဒီေန႔ေတာ႔ မနက္ေစာေစာ ဘာေလးစားရင္ ေကာင္းမလဲလို႔ ေတြးေနရင္းက ကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ ေသာက္ႏိူင္ဖို႕ အတြက္ ဒီတစ္ခါေတာ့ လြယ္ကူျမန္ဆန္ျပီး လုပ္ရလြယ္ကူတဲ႔ ပန္ကိတ္ေလးကို လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ဂ်ဳံ - 150 g
  2. Baking powder - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. ေရ - 250 ml
  4. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  5. ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု

ျပင္ဆင္ပံု

  • အရင္ဆံုး ဇလံုတစ္ခုထဲတြင္ ဂ်ဳံမွုန္႔ႏွင့္ Baking powderကို သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ
  • ျပီးမွ တစ္ျခားပါ၀င္ ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေသာ သၾကား ၾကက္ဥ ဆား ႏွင္႔ ေရ အားလံုးတို႕ကို ေရာေမႊလိုက္ပါ
  • ပန္ကိတ္မုန္႕ႏွစ္ အရည္ကို ေခ်ာေမႊ႔လာသည္အထိ ခပ္နာနာ ခေလာက္ေပးပါ
  • ပန္ကိတ္မုန္႕ႏွစ္ အရည္က မပ်စ္မက်ဲ  အေနထား ရေနရပါမယ္
  • ျပီးလွ်င္ ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ  ဒယ္အိုး (non-stick pan) ကို ဆီအနည္းငယ္ သုတ္ျပီး အပူေပးပါ
  • အိုးပူလာတာနဲ႕ ပန္ကိတ္အရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တစ္၀က္ေလာက္ ထည္႔ေပးျပီး အဖံုးခန အုပ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားပြလာတာနဲ႕ ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ေပးျပီး  မုန္႔သားက်က္လာလွ်င္ ဆယ္ေပးပါ
  • မုန္႕ႏွစ္ရည္ ကုန္တဲ့အထိ ပန္ကိတ္မ်ားကို လုပ္ေပးပါ
  • မုန္႕သားအားလံုး ပန္ကိတ္လုပ္လို႔ ျပီးတာနဲ႕ အသင္႔စားနုိင္ေသာ ပန္ကိတ္ ခ်ဳိခ်ိဳစိမ္႔စိမ္႔ေလးကို ရရွိပါျပီ။

No comments:

Post a Comment