ဒီေန႔ ျပဳပ္ေသာက္ၾကတဲ႔ ဖက္ထုတ္ဟင္းခ်ဳိေလးပါ လုပ္ရတာ နဲနဲေလး လက္ဝင္ေပမဲ႔ ေသာက္ရတာေတာ႔ ေတာ္ေတာ္ေကာင္းပါတယ္။
ရာသီဥတုကလဲ ပူလိုက္ေအးလိုက္နဲ႔မို႔ ဒီေ႔နမိုးအံု႔အံု႔ေလးမွာ ဟင္းရည္ပူပူေလး ခ်က္ေသာက္ၾကမယ္လို႕ ေျပာလိုက္တာ ဖက္ထုတ္ဟင္းခ်ဳိ ေသာက္ခ်င္တယ္ ဆိုလာေလေတာ့ မေမာႏိူင္ မပန္းႏိူင္ ခ်က္လိုက္မိပါတယ္ အထဲက အစာကေတာ့ ႏွစ္သက္သလိုေလးေတြထဲ႔ျပီး ထုတ္ထားပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- အသားထြင္ျပီး ႏုတ္ႏုတ္စင္းထားေသာ ၾကက္ေပါင္ - 300 g
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂဏန္းေခ်ာင္း - ႏွစ္ေခ်ာင္း
- ပါးပါးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - တစ္ပင္
- ရိတ္ရိတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ - တစ္ဥ
- ခပ္ေသးေသးလွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - တစ္ဥ
- ပဲစိမ္းသီး - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္း တစ္လံုး
- ငရုတ္ေကာင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ခ်င္း - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ညက္ေနေအာင္ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္မႊာ
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေကာ္မွဳန္႔ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဝမ္တံုရြက္ - ၂၅ ရြက္
ဟင္းရည္အတြက္ ျပင္ဆင္ရန္
- ၾကက္႐ိုး - 200 g
- ခ်င္း - ခပ္ပါးပါး ၅ျပား
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းတို႕ႏွင့္ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ပန္းကန္ ၂လံုးစာေလာက္ႏွင့္ ျပဳပ္ေပးပါ
- အ႐ိုးမွ အခ်ဳိရည္မ်ား ထြက္လာျပီး ဟင္းရည္ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္ တစ္လံုးခြဲစာ သာသာရေအာင္ ျပဳပ္ေပးထားပါ
- မုန္႕ညွင္းစိမ္းကို ၂ပင္ကို အေနေတာ္ ျဖတ္ေပးထားပါ
ျပင္ဆင္ပံု
- အဆင္သင့္ ျပင္ဆင္ထားေသာ ပစၥည္းမ်ားကို ဇလံုတခုထဲမွာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ၀မ္တုန္႐ြက္ တစ္႐ြက္ျခင္းဆီထဲကို အရသာနယ္ထားေသာ အစာမ်ား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခန္႕ထည့္ပါ
- အစာထည့္ျပီးေသာ ၀မ္တုန္႐ြက္ကို ႏွစ္သက္သလို ပံုစံေလးမ်ား ထုတ္ေပးပါ
- ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ ၾကက္႐ိုးျပဳပ္အိုးထဲသို႕ မုန္႕ညွင္းစိမ္းႏွင့္ ဖက္ထုတ္မ်ား ထည့္ကာ ၄မိနစ္ေလာက္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ဟင္းရည္ကို အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ၾကက္သြန္မိတ္ျဖဴး၍ ေသာက္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment