မာမာတို႔ ငယ္ငယ္က မာမာတို႔အေမ မၾကာခန ထိုးေကြ်းျဖစ္ခဲ႔တဲ႔ ထမနဲထိုးနည္းေလးနဲ႔ ထိုးထားတဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
အေမ႔လက္ရာမို႔လို႔ ပိုျပီးစားေကာင္းတဲ့အတြက္ ထမနဲထိုးျပီး စားမယ္ဆိုရင္ ဒီနည္းအတိုင္း ထိုးစားတာ အရသာပို႐ွိျပီး အနံ႕လဲ ပိုေမႊးတဲ့အတြက္ ႏွစ္သက္ၾကမယ္လို႕ ထင္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- အုန္းသီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ခ်င္း - ၂လက္မ
- ႏွမ္းမဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္၀က္မ႐ွိတစ္႐ွိ
- ဆား - လဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ေျမပဲ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူးတစ္ဗူး
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူးခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရေဆးကာ ၆နာရီေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ေရစိမ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ခ်င္းကို အခြံခြာကာ ေရေဆးျပီး အခ်ပ္လိုက္ ပါးပါးလွီးျပီး အေျမွာင္းေလးေတြရေအာင္ ထပ္လွီးေပးပါ
- လွီးထားေသာ ခ်င္းကို ဆီပူပူမွာ ေၾကာ္ျပီး ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- အုန္းသီးတျခမ္းကို ခပ္ပါးပါး အစိတ္ေလးမ်ားရေအာင္ ထိုးထားျပီး တ၀က္ကို ဒီအတိုင္းထားပါ
- က်န္တ၀က္ကို အေနေတာ္စိတ္ကာ ဆီႏွင့္ေ႐ႊ၀ါေရာင္ ရေအာင္ေၾကာ္ျပီး ဆယ္ထားပါ
- က်န္ေသာ အုန္းသီးတျခမ္းကို အုန္းျခစ္ႏွင့္ျခစ္ျပီး ဆီပူမွာ နီေရာင္သန္းေအာင္ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ႏွမ္းမဲကို က်က္ေအာင္ေလွာ္ျပီး အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- ေျမပဲကို က်က္ေအာင္ေလွာ္ျပီး အခြံခြ်တ္ထားပါ ( ေလွာ္ျပီးသား သံုးလဲရ )
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ျပီဆိုရင္ အုန္းသီးေၾကာ္ ႏွမ္းေၾကာ္ ခ်င္းေၾကာ္ထားေသာဆီကို မကပ္ေသာအိုး ေဇာက္နက္နက္နဲ႕ပူလာေအာင္ ျပန္တည္ေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ေကာက္ညွင္းဆန္ကို ေရစစ္ျပီး ထဲည္႔ေၾကာ္၍ ေၾကာ္ေနစဥ္ မကပ္ေအာင္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ေကာက္ညွင္းဆန္သား ကြဲလာျပီး ဆန္သားၾကည္လာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထဲ့ျပီး ေမႊေပးကာ မီးအေနေတာ္ႏွင္႔ တည္ေပးကာ ေမႊေပးပါ
- ပထမ တရည္ ခမ္းေအာင္တည္ေပးျပီ း ေနာက္တရည္ ျမဳပ္ေအာင္ထပ္ထည္႔ျပီး ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
- ေရခမ္းကာနီး ေကာက္ညွင္းဆန္သား ေက်လာကာ ဆီသားတက္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ အုန္းသီးစိမ္း အုန္းသီးေၾကာ္ ေျမပဲ ခ်င္း ဆား ႏွမ္းမဲတို႕ကို တမ်ဳိးဆီ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေမႊေနရင္းက ေရခမ္းလာျပီး ဆီသား ႂကြတ္ႂကြတ္ျမည္လာကာ ဆီအကုန္ ျပန္တက္လာျပီ ဆိုတာနဲ႕ ထမနဲေမႊးေမႊးေလး ရပါျပီ
- တာ႐ွည္ အထားခံရန္ ထမနဲထိုးစဥ္ ထြက္လာေသာ ဆီႏွင့္ထမနဲကို ျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲ ထည့္ထားျပီး စားႏိိူင္ပါတယ္
- ထမနဲကို အေအးခံျပီး ေၾကာ္ထားေသာ အုန္းသီးမွဳန္႕ျဖဴးကာ စြဲမက္စရာ ေကာင္းလြန္းတဲ့ ထမနဲ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment