Sunday, 21 February 2016

အာလူး ရွှေဥကြော်



အာလူးေ႐ႊဥေၾကာ္လို႕ ခ်စ္စရာ နံမည္ေလး ေပးမိေပမဲ့ အာလူးျခစ္ေၾကာ္ေလးပါဘဲ ေ႐ႊဥေလးလိုဆုတ္ျပီး လံုးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ထားတာမို႕ နံမည္ေလး ၾကားတာနဲ႕တင္ ကေလးအႀကိဳက္ေလး ျဖစ္မွာေသခ်ာပါတယ္ ေၾကာ္နည္းေလးေျပာျပပါမယ္ ေၾကာ္ရတာလြယ္သေလာက္ စားလို႕ေတာ့ အရမ္းေကာင္းပါတယ္ မာမာ့ကေလးေတြက အာလူးႀကိဳက္ေတာ့ မၾကာမၾကာဆိုသလိုလဲ ေၾကာ္ေကြ်းျဖစ္ပါတယ္ အာလူးနံ႕ေမႊးေမႊးေလးနဲ႕၀ါးလိုက္ရင္ မြမြ႐ြ႐ြေလးမို႕ မာမာ့မိတ္ေဆြေတြလဲ ႏွစ္သက္ၾကမယ္ ထင္ပါတယ္။






ပါ၀င္ပစၥည္းေလးေတြကေတာ့

  • အခြံခြာျပီးအလံုးလိုက္ ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ အသီးျခစ္ေသာ ျခစ္ခပ္ၾကမ္းၾကမ္းႏွင့္ ျခစ္ထားေသာအာလူး - 500g
  • ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္သာသာ
  • နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
  • တန္ပူရာအေၾကာ္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္မ႐ွိတ႐ွိ
  • ျခစ္ထားေသာအာလူးကို ေရသန္႕သန္႕ႏွင့္ ၅ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ထားပါ
  • အားလံုးကို ဇလံုတလံုးမွာထဲ့ျပီး ခပ္ဖြဖြေလးနယ္ေပးထားပါ
ေၾကာ္ဖို႕ျပင္ပါမယ္
  • မကပ္တဲ့ဒယ္အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ ပူလာပါက မီး႐ွိန္နဲနဲေလ်ွာ့ျပီး ဆီလက္ဖက္ရည္အၾကမ္း ပန္းကန္ ႏွစ္လံုးစာေလာက္ထဲ့ေပးပါ
  • ဆီပူလာျပီးက်က္လာပါက အရသာနယ္ထားေသာ အာလူးျခစ္ကို အေနေတာ္ယူကာ အသာအရာ ဆုတ္ျပီး ထြက္လာေသာ အရည္မ်ားကို ညွစ္ခ်ျပီးမွ ဆီအိုးထဲထဲ့ေပးပါ
  • မီးအရမ္းမမ်ားေစရန္ သတိထားပါ တစ္ဖက္ေ႐ႊ၀ါေရာင္းသန္းလာပါက ေနာက္တစ္ဖက္ကို လွန္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
  • ႏွစ္ဖက္လံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းလာရင္ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
  • ဆီစစ္သြားပါက အရသာ႐ွိေသာ အာလူးေ႐ႊဥေၾကာ္ေမႊးေမႊး စိမ့္စိမ့္႐ြ႐ြေလးကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment