အိမ္႐ွင္မရဲ႕ တေန႕တာ အိပ္ရာက ႏိုးတာနဲ႕ ဘာခ်က္ရင္ ေကာင္းမလဲ ဘယ္လိုေလး စီစဥ္ရရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း မိသားစု အႀကိဳက္ေလး ဦးစားေပး ခ်က္ရတာကလဲ သဘာ၀ တစ္ခုလို ျဖစ္ေနပါျပီ။
ပူစီနံနဲ႕ပုဇြန္လံုး ေမႊးေမႊးေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္ ပူစီနံအနံ႕ေမႊးေမႊးေလးရယ္ ပုဇြန္အရသာ ခ်ဳိလဲခ်ဳိေလးရယ္ ေပါင္းစပ္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ့ အရသာ ထူးလြန္းလို႕ ေၾကာ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 370 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ရဲ႕တ၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တဇြန္း
- တန္ပူရာမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း ေမာက္ေမာက္
- ၾကက္ဥ - တစ္လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ပူစီနံ - ၇ညြန္႕ခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- ဆလတ္႐ြက္ - လိုသေလာက္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ပုဇြန္ကို အခြံခြာ အျမွီးျဖဳတ္ ေခါင္းျဖဳတ္ျပီး ေၾကာဖက္မွ အ႐ွည္လိုက္ခြဲျပီး အမဲေၾကာင္းကို ဖယ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးလ်ွင္ ေရတထပ္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- ၾကက္ဥကို အႏွစ္ႏွင္႔ အကာ ခြဲထားပါ
- ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
- ပုဇြန္ေရစစ္ သြားပါက ဗလင္ဒါထဲမွာ ခ်င္း ပုဇြန္ အရသာမွဳန္႕ ၾကက္ဥအကာ ဆား နႏြင္မွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပးပါ
- အားလံုးကို ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္လို႕ျပီးပါက ပူစီနံရြက္ထဲ႔ျပီး တစ္ခ်က္ေလာက္ ၾကိတ္ေပးပါ
- ေစးညက္လာတာနဲ႔ ပန္းကန္ထဲ ေျပာင္းထဲ႔ျပီး cling wrap နဲ႔အုပ္ျပီး ေရခဲေသတၱာ မခဲတဲ႔ အကန္႔ထဲမွာထည္႔ကာ ႏွစ္နာရီခန္႔ ႏွပ္ထားပါ
- အသားႏွပ္ထားခ်ိန္ ျပည္႔တာနဲ႔ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းစာယူျပီး ဆုတ္ကာလံုးေပးပါ
- ဆီကိုအပူေပးျပီး ဆီပူလာပါက လံုးထားေသာ ပုဇြန္လံုးကို မထည့္ခင္ မီးကို အေနေတာ္ ျပန္ေလ်ွာ့ေပးျပီးမွ ပုဇြန္လံုးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ပုဇြန္လံုးေၾကာ္က မီးမ်ားရင္ အျပင္ကဘဲ က်က္ျပီး အထဲက မက်က္ဘဲ ျဖစ္ေနတတ္ပါတယ္
- ေၾကာ္ေနစဥ္ တစ္ဖက္က်က္တာနဲ႕ေနာက္တစ္ဖက္လွန္ေပးျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္လံုး ေရႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္သြားပါ ဆလတ္႐ြက္ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တိုနဲ႕ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment