အသားဟင္းအတြက္ ဘာခ်က္ရင္ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားစဥ္းစားျပီး ဒီတခါေတာ့ ဆိတ္သားကို ခ်င္းအစပ္ေၾကာ္ခ်က္ေလး ခ်က္လိုက္တာမို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္
တကယ္ေတာ့ အခုလိုခ်က္တာ အမဲသားနဲ႕ခ်က္တဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ တမ်ဳိးပါ မာမာက အမဲသားအစား ဆိတ္သားနဲ႕ ခ်က္ထားတာပါ
တကယ္ေတာ့ အခုလိုခ်က္တာ အမဲသားနဲ႕ခ်က္တဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ တမ်ဳိးပါ မာမာက အမဲသားအစား ဆိတ္သားနဲ႕ ခ်က္ထားတာပါ
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- င႐ုတ္သီး အေျခာက္ေတာင့္ - ၆ေတာင့္
- င႐ုတ္သီး လံုးျခမ္းကြဲ - ထမင္းစားဇြန္း ၃ဇြန္း
- ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို လက္၂လံုးေလာက္အေနအထား ရေအာင္လွီးထားပါ
- လွီးထားေသာ ဆိတ္သားကို သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး နယ္ထား၍ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားကာ ျပီးတာနဲ႕ ေရ ၂ထပ္ ေဆးထားပါ
- ေရေဆးထားေသာ ဆိတ္သားကို ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း အဖတ္ေလးမ်ား ရေအာင္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာကာ ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး အ႐ွည္အေျမွာင္း ရေအာင္လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးအၾကမ္းမွဳန္႕တို႕ကို ျပင္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးေတာင့္တို႕ကို ေမႊးလာေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ေမႊးလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ ဆိတ္သား ေမႊးလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ တည္ထားပါ
- ေရမခမ္းခင္ လွီးထားေသာ ခ်င္းကို ထည့္ေမႊျပီး အဖံုးျပန္အုပ္ထားပါ
- ဆီသံၾကားတာနဲ႕ င႐ုတ္သီး အၾကမ္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာျပီး ဆိတ္သားနံ႕ေမႊးလာကာ ဆီကြ်တ္ကြ်တ္ျမည္တာနဲ႕ ဆိတ္သားခ်င္း အစပ္ေၾကာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။
ဆိတ္သားအစား ၀က္သား အသားေကာင္းေကာင္း အမဲသား အေသားေကာင္းေကာင္း သိုးသားတို႕ကိုလဲ ဤကဲ့သို႕ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment