Monday, 15 February 2016

ကိုက္လံ အဖူးေၾကာ္


ဘေလာ့ေလးဆီ မ၀င္ျဖစ္ခဲ့တာ ေတာ္ေတာ္ေလး ၾကာသြားျပီမို႕လို႕ သတိတရနဲ႕ဒီေန႕ေတာ့ တင္ျပီးသား ပံုေဟာင္းေလးနဲ႕ လာႏူတ္ဆက္တာပါ သံုးေနက် ကြန္ျပဴတာေလး ပ်က္ေနျပီး ပံုတင္မရ ျဖစ္ေနတာေၾကာင့္ပါ ကြန္ျပဴတာ ျပင္ျပီးရင္ေတာ့ ဟင္းေလးေတြ ပံုမွန္ျပန္တင္ျဖစ္မွာပါ။

ဒီေန႕ေတာ့ အရမ္းခ်ဳိျပီး စားလို႕ေကာင္းတဲ့ ကိုက္လံအဖူးေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္လို႕ မာမာ့ရဲ႕ အိမ္ေၾကာ္ ေၾကာ္နည္းအတိုင္း ေၾကာ္ထားတာေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ကိုက္လံအဖူးက ႏူးညံ့လြန္းတဲ့အတြက္ ေၾကာ္ရတာလဲ အရမ္းျမန္ပါတယ္ ကိုက္လံအဖူးကို ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ထည့္ျပီး  ေၾကာ္ထားတာမို႕ အနံ႕အရသာကေတာ့ သိပ္ကို ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကိုက္လံအဖူး - ခြန္ႏွစ္ပင္
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
  3. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  4. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
  6. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ု သံုးပံုတစ္ပံု
  7. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ကိုက္လံအဖူးရဲ႕ ရင့္ေနတဲ့ ေနရာမ်ားကို အေၾကာသင္ျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ကာ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
  3. ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီႏွင့္ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ပါ
  4. ဆီအေငြ႕ တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္း႐ံုေလး ထည့္ေၾကာ္ပါ
  5. ျပီးတာနဲ႕ ကိုက္လန္အဖူးမ်ားထည့္ျပီး ဆားႏွင့္ အခ်ဳိမွဳန္႕ထည့္ေမႊပါ
  6. ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ျဖဴးျပီး စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment