ေန႕လည္ေန႕ခင္း အဆာေျပ စားခ်င္တဲ့အခါ ဘာေလးလုပ္စားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း အေျဖက ခ်က္ခ်င္း ထြက္မလာတတ္ေလေတာ့ သမီးကို အေဖာ္လုပ္ျပီး သြားေမးလိုက္တိုင္း သူေျပာတာေလးေတြဘဲ လုပ္စားျဖစ္သြားခဲ့တယ္။
ဒီေန႕ေတာ့ ပုဇြန္၀မ္တုန္ အလွည့္ေပါ့ သိပ္ျပီးလြယ္တဲ့ ေၾကာ္နည္းပါဘဲ မာမာေၾကာ္တဲ့ နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပုဇြန္ထုတ္ - 250 g
- ၀မ္တုန္အ႐ြက္ထုတ္ - ၁၅႐ြက္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ႏွမ္းဆီ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ပုဇြန္ကိုေရေဆးျပီး အခြံခြာ ေခါင္းျဖဳတ္အျမွီးျဖဳတ္ ေၾကာဘက္မွခြဲကာ အမဲေၾကာင္း ဖယ္ထားပါ
- ဆား နႏြင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ င႐ုတ္ေကာင္း ႏွမ္းဆီတို႕ႏွင့္ေရာျပီး အရသာ နယ္ထားပါ
- ၀မ္တုန္႐ြက္ တ႐ြက္ကို ပုဇြန္တေကာင္စီထည့္ျပီး အနားႏွစ္ဖက္ကို ေရစႊတ္ျပီး ကပ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးပါက ဆီကို ဒယ္အိုးတလံုးထဲ ထည့္ျပီးအပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက မီး႐ွိန္ကို အေနေတာ္ ေလ်ႇာ့ျပီမွ ၀မ္တုန္ထုတ္ေလးမ်ားကို တထုက္ျခင္း ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေၾကာ္ခ်ိန္မၾကာေစဘဲ ၀မ္တုန္႐ြက္ က်က္တာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- ဆီစစ္တာနဲ႕ ႏွစ္သက္ရာ အခ်ဥ္တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
ပုံလွလွေလးနဲ႔မုိ႔ ပန္းဂံလုိက္မသြားပါတယ္
ReplyDelete