ဒီေန႔ေတာ႔ ဆိတ္သားကို ခပ္စပ္စပ္ေလး ေၾကာ္ပါတယ္ ဒီဟင္းခ်က္နည္းက အမဲသားနဲ႕ခ်က္တဲ့ တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ ခ်က္နည္း တစ္မ်ဳိးပါဘဲ မာမာက ဆိတ္သားနဲ႕ခ်က္ထားျပီး စားေကာင္းလြန္းတဲ့ မဆလာ အစပ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 500 g
- သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- င႐ုတ္သီး - လံုးျခမ္းကြဲ ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ခ်င္း - လက္မ၀က္ခန္႕
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- မဆလာ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္႔ငါးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို လက္၃လံုးေလာက္ အထူ အေနအထား ရေအာင္လွီးထားပါ
- လွီးထားေသာ ဆိတ္သားကို သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး နယ္ထား၍ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားကာ ျပီးတာနဲ႕ ေရ ၂ထပ္ ေဆးထားပါ
- ေရေဆးထားေသာ ဆိတ္သားကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ဆား နႏြင္း အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းကာ အရည္ညွစ္ျပီး အသားထဲ ထည့္နယ္ထားကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ၃နာရီေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕အရသာနယ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေၾကာ္လိုက္ပါ
- ေၾကာ္ထားေသာ ဆိတ္သား ေမႊးလာတာနဲ႕ မီးအနည္းငယ္ေလ်ွာ့ကာ ဆိတ္သားမာျပီး အေရာင္ေျပာင္းလာတဲ့ထိ၇ ေၾကာ္ေပးပါ
- င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာျပီး ဆိတ္သားနံ႕ေမႊးလာကာ ဆိတ္သားက်က္တာနဲ႕ ဆိတ္သားမဆလာေၾကာ္ ေမႊးေမႊးစပ္စပ္ေလးကို စားသံုးရန္ ျပင္ဆင္နိုင္ပါျပီ။
ဆိတ္သားအစား ၀က္သား အသားေကာင္းေကာင္း အမဲသား အသားေကာင္းေကာင္း သိုးသားတို႕ကိုလဲ ဤကဲ့သို႕ ခ်က္ႏိုင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment