Wednesday, 17 February 2016

ဝက်သားလုံးဟင်းချို


မြမြအိအိ အရသာ႐ွိတဲ့ ၀က္သားလံုး ဟင္းခ်ဳိေလးပါ ဟင္းရည္ပူပူ စပ္စပ္ေလး ေသာက္ခ်င္တာနဲ႕ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းရည္တစ္ပြဲက မိသားစု ထမင္း၀ိုင္းအတြက္ လိုအပ္မယ္ထင္လို႕ ျပင္ဆင္ပံုေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါဝင္ေသာပစၥည္းမ်ား

  1. ၀က္သားႀကိတ္သား - 350 g
  2. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  4. ၾကက္သြန္မိတ္ - အနည္းငယ္
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၂ဇြန္း
  6. ၾကက္သားမွဳန္႕ -  လက္ဖက္႐ည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. ၀က္႐ိုး - 500 g
  8. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
  9. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ -  ႏွစ္သက္သေလာက္

၀က္သားအရသာနယ္ရန္

  • ၀က္သားကို ဆားလက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ 
  • ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  • င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း
  • ၾကက္သားမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္တို႕ႏွင့္ ေရာျပီးနယ္ထားေပးပါ

၀က္သားလံုး ျပဳပ္ရန္

  • ၀က္ႀကိတ္သားကို ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕ ၾကက္သားမွဳန္႕ ဆားႏွင့္နယ္ထားပါ
  • ၀က္႐ုိးကို ေရ 4 cups ခ်င္း ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕ တို႕ထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္တည္ေပးပါ
  • အ႐ိုးျပဳပ္ရည္မ်ားရဲ႕ အေပၚကို တက္လာေသာ အျမဳွပ္မ်ားကို ခပ္ျပီးသြန္ေပးပါ
  • အ႐ိုးျပဳပ္ရည္ကို ေရ မခမ္းတခမ္းထိ ျပဳပ္ေပးပါ
  • အ႐ိုးထဲမွ အခ်ဳိရည္မ်ား ထြက္လာတာနဲ႕ ေရကို လိုသေလာက္ ထပ္ထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးပါ
  • ေရပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ဓါးျပား႐ိုက္ျပီး ထည့္ေပးပါ 
  • ၀က္သားအရသာနယ္မ်ားကို ထမင္းစားဇြန္းထဲ တခါေကာ္စာ ယူျပီး ပြက္ပြက္ဆူေနေသာ အိုးထဲ  လက္မႏွင့္ မနည္းငယ္ယူျပီး ဇြန္းဖ်ားမွေနျပီး ဖိျပီး ဟင္းရည္အိုးထဲ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ 
  • ၄မိနစ္ေလာက္ျပဳပ္ေပးျပီးရင္ ၀က္သားလံုးဟင္းခ်ဳိကို ျပင္မည့္ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  • ဟင္းရည္အေပၚမွ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ၾကက္သြန္မိတ္ ျဖဴးျပီး ပူပူေလး သံုးေဆာင္ရန္ ျပင္ေပးပါ။

No comments:

Post a Comment