ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းလဲေျပ စားလို႕လဲေကာင္းတဲ့ မုန္႕ေလးပါ ဒီမုန္႕ကို အေခၚအေ၀ၚေတြက မ်ားလြန္းလို႕ ေခါင္းစဥ္ကို ျပည္ေတာ္သာ မုန္႕ျပားသလက္လို႕ဘဲ ေရးလိုက္ပါတယ္။
တခ်ဳိ႕ကေတာ့ ျပည္ေတာ္သာ မုန္႕ျပားသလက္ မုန္႕ေရပါး ေႁခြတာေရးမုန္႕ လမ္းသရဲေခါက္မုန္႕ ေရမုန္႕ဆိုျပီး အမ်ဳိးမ်ဳိးေခၚၾကပါတယ္ ဒါေပမဲ႔လဲ မာမာျပင္ဆင္ထားျပီး စားလို႕ေကာင္းလြန္းတဲ့ မုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား ( မုန္႕၅ခုစာအတြက္)
- ဆန္မွဳန္႕ - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး တစ္ဗူး
- ေရ. - ထမင္းေပါင္းအိုးဆန္ခ်င္ဗူး ႏွစ္ဗူး
- ခ်င္း - တလက္မေလာက္ကို ေထာင္းျပီး အရည္ညွစ္ယူပါ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ဆိုဒါ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီး - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ပဲပင္ေပါက္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးေမာက္ေမာက္
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ - တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ တစ္လံုးစာ
- ပါးပါးလွီးထားေသာ င႐ုတ္သီးစိမ္း - ၇ေတာင့္
- ပဲျပဳပ္ - တစ္ဆယ္သား
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
မုန္႕ႏွစ္ရည္စပ္ရန္အတြက္
- ဆန္မွဳန္႕ ေရ ခ်င္းရည္ အရသာမွဳန္႕ ဆိုဒါ ဆားတို႕ကိုေရာျပီး မုန္႕ရည္စပ္ထားေပးပါ
- အေနေတာ္လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မိတ္ႏွင့္ ပဲျပဳပ္တို႕ကို မုန္႕ႏွစ္ရည္ထဲမွာ ေရာျပီးေမႊထားပါ
မုန္႕လုပ္႐န္
- မုန္႕လုပ္ေသာ ဒယ္အိုးအျပားကို မီးအေနေတာ္ႏွင့္ အပူေပးပါ
- အိုးပူလာပါက အိုးကိုဆီသုတ္ေပးျပီး မုန္႕ႏွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္းျဖင့္ ေမႊခတ္ကာ အိုးထဲမွာ ျဖန္႕ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ပဲပင္ေပါက္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ကို ပံုပါအတိုင္း ထည့္ေပးပါ
- မုန္႕သားအေပၚကို ဆီသုတ္တံျဖင့္ ဆီလိုက္သုပ္ေပးပါ
- ဆီသုပ္ျပီးတာနဲ႕ အိုးအဖံုးကို ခနေလးအုပ္ေပးျပီး ေဘးသားမ်ား ႂကြတ္လာတာနဲ႕ မုန္႕ေဘးသားမ်ားကို အစာေပၚသို႕ ပံုပါအတိုင္း ေခါက္တင္ေပးပါ
- အိုးအပူေပၚမွာ မုန္႕သားမ်ား ပိုျပီးႂကြတ္လာေစရန္ ခနထားျပီးမွ ပန္းကန္တခ်ပ္ေပၚ ေျပာင္းတင္ျပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္ေမႊးေမႊး မုန္႕ ပူပူေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
စားခ်င္စရာေလး
ReplyDeleteလုပ္ရတာ လြယ္တယ္ ညီမေလးေရ
DeleteSoda မႈန္႔ ကဘာသံုးသင့္လဲစစ္ !! Thz for sharing sis!!
ReplyDeleteBaking soda ပါ May Thuေရ
DeleteThz par sis!!
Delete