အိမ္က သေဘၤာပင္ေလး သီးေနတာ အသီးေတြ ႁပြတ္ေနေတာ့ အလံုးေသးေတြခူးျပီး သုပ္စားလိုက္ ခ်ဥ္ရည္ဟင္းခ်က္လိုက္ ေထာင္းစားလိုက္နဲ႕ ဇိမ္က်လိုက္တဲ့ ျဖစ္ျခင္းေပါ့႐ွင္ စိုက္လိုက္ ခူးလိုက္ အိမ္ေနာက္ေဖးက မာမာ့ေဈးဆိုင္ေလးက လိုတရေလးပါ။
ဒီေန႕ေတာ့ျခံထဲက ႐ုန္းပေတသီး သေဘၤာသီးေလးေတြနဲ႕ခ်က္ျပီး အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းျပီး ထမင္းစားလို႕ မိန္ေစမဲ့ သေဘၤာသီးစိမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သေဘၤာသီးစိမ္း - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႐ုန္းပေတသီး - ၈ေတာင့္
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီဆံလံုးေလာက္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- သေဘၤာသီးကို အညွာဖက္မွ လွီးခ်ျပီး ထြက္လာေသာ အေစးမ်ား စင္သြားေအာင္ ေရနိုင္နိုင္ေဆးခ်ပါ
- ေရေဆးျပီး အေစးကုန္ခ်ိန္က်မွ အခြံခြာကာ ေနာက္တစ္ခါ ေရေဆးျပီးမွ ပံုပါအတိုင္း လွီးေပးပါ
- ႐ံုးပေတသီးကို ေရေဆးျပီးမွ အညွာျဖတ္ကာ အေနေတာ္ လွီးေပးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာျပီးေထာင္းေပးပါ
- မန္က်ည္းသီးမွည့္ကို ေရအနည္းငယ္ႏွင့္ ခါေဆးျပီး ေရ လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးသာသာႏွင့္ စိမ္ထားပါ
- ပုဇြန္ကို ေရေဆးျပီး ေၾကာဖက္မွ အမည္းေၾကာင္း ထုတ္ကာ ေခါင္းအခြံ ခြာေပးထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ သေဘၤာသီးကို ဆား ငံျပာရည္ င႐ုတ္သီးေထာင္း ဆီ အခ်ဳိမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီး နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ထားေသာ အိုးထဲသို႕ေရအနည္းငယ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာျပီး အသီးမ်ား အိလာပါက ပုဇြန္ထုတ္ကို ထည့္ေမႊကာ မိနစ္၀က္ေလာက္ထားပါ
- ျပီးမွ ေရတ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲစာထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ အဖတ္မ်ားဖယ္ကာ မက်ည္းမွည့္ရည္ ထည့္ျပီး ႏွစ္မိနစ္ေလာက္ ေရဆူေစ၍ အရသာျမည္းကာ လိုသလို ျပင္ေပးပါ
- ႐ုန္းပေတသီးထည့္ျပီး တမိနစ္ေလာက္ဆူျပီးတာနဲ႕ သေဘၤာသီးစိမ္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းကို စားရန္ျပင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment