မာမာဒီေန႔ေတာ့ ဘာဆာငါးဆုပ္ေၾကာ္ေလးကို ခပ္ေပ်ာ႔ေပ်ာေ႔လးေၾကာ္ျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕နဲ႕ ေၾကာ္ႏွပ္ေလး ျပန္ျပီး ေၾကာ္ေပးထားပါတယ္ ငါးဖယ္မရွိလို႔ ဘာဆာငါးေလးနဲ႔ ေၾကာ္ေပမဲ႔ အခ်က္မ်ားမ်ား ေပါက္ေပးႏိူင္ရင္ ငါးဖယ္ေၾကာ္လိုဘဲ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္ ဒါေၾကာင့္မို႕ မာမာေၾကာ္ထားတဲ့ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
ငါးဆုတ္ေၾကာ္အတြက္ ငါးအရသာနယ္ရန္
- ဘာဆာငါး - သံုးဆယ္႔ငါးက်ပ္သား(ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းေပးပါ)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတစ္ဝက္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းေလးပံုတစ္ပံု (အားလံုကိုေရာနယ္ျပီး ဇလံုက်ယ္က်ယ္ထဲမွာ အခ်က္ ၁၀၀ေလာက္ေပါက္ေပးပါ)
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးခြဲ
- ငါးေပါက္ျပီးသားကို အရင္ဆံုး ငါးဆုပ္ပံုစံေလးလံုးေပးျပီးမွ လက္ဝါးေပၚတင္ကာ တင္ထားေသာလက္၏ လက္မေလးျဖင္႔ လိုက္ျပားေပးျပီးမွ ဆီပူအိုးထဲသို႔ တစ္ခါထဲ တန္းထဲ႔ျပီးေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ ငါးဆုတ္လံုးကို လွည့္ေပးပါ
- တခုလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္သန္းပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
- ငါးဆုတ္ - ၁၀ခု
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ ၂လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ခန္႕
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တစ္၀က္ခန္႕
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ေၾကာ္ထားေသာ ငါးဆုတ္ကို အေအးခံျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရစင္ေအာင္ေတးကာ ပါးပါးလွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး အေျမွာင္း႐ွည္႐ွည္ေလးေတြ လွီးထားပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္ပါက ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးကာ ဆီကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီပူလာပါက. နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ျပီး ၾကက္သြန္အျဖဴ ၾကက္သြန္အနီ ခ်င္းတို႕ကို ေမႊးသြားေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ငါးဆုတ္ႏွင့္ အရသာမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕ထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ေပးပါ
- ေမႊးပ်ံ႕ေသာ ငါးဆုတ္ေၾကာ္ႏွပ္ေလးရပါျပီ
No comments:
Post a Comment