ဒီေန႔ေတာ့ ၾကက္ရင္ပံုသားကိုၿပဳပ္ၿပီး မြမြေလးထြင္ကာ မြမြေလးေထာင္းျပီး ၿပန္ေၾကာ္ထားပါတယ္ ကေလးလူၾကီး အႀကိဳက္ေလးမို႔ ခ်က္လို႔ေပ်ာ္တဲ႔ ဟင္းတစ္မယ္ပါ။
အစပ္မၾကိဳက္ အစပ္မစားတဲ႔ သူေတြအတြက္ အရမ္းအဆင္ေၿပတဲ႔ ဟင္းခ်က္နည္းေလး ျဖစ္တဲ႔အတြက္ မာမာျပင္ဆင္ျပီး ေၾကာ္ထားတဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - 250 g
- ဆီ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
- ငံၿပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
ၾကက္သားျပဳပ္ရန္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ငံျပာရည္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းသာသာ
- ဟင္းခ်ဳိမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
- ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ အရသာမ်ားနယ္ကာ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းတဲ့အထိ ျပဳပ္ေပးပါ
ၾကက္သားအမြေၾကာ္ရန္ ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးေပးပါ
- လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္မ်ားကို ဇလံုတစ္ခုထဲထည့္ျပီး လက္ႏွင့္ဆုတ္ျပီး မႊထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲ ဆီထည့္ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာျပီး အေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ မႊထားေသာ ၾကက္သြန္နီမ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ အက်က္ညီေစရန္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးပါ
- ၾကက္သြန္အားလံုး နီေရာင္ေရာင္ေလး သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီး ဇကာထဲထည့္ကာ ဆီစစ္ထားပါ
ၾကက္သားေၾကာ္ရန္
- ျပဳပ္ျပီး အေအးခံထားေသာ ၾကက္သားကို အေျမွာင္းအ႐ွည္ေလးမ်ားရေအာင္ ထြင္ေပးထားပါ
- ထြင္ျပီးေသာ ၾကက္သားကို င႐ုတ္ဆံုထဲထည့္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းေပးပါ
- ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သားေထာင္းကို ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ထားေသာ ဆီအိုးထဲမွာ ႂကြတ္လာတဲ့ထိ ေၾကာ္ေပးပါ
- ေၾကာ္ေနစဥ္ မီးအေနေတာ္ႏွင့္ေၾကာ္ျပီး အက်က္ညီေစရန္ ေမႊေမႊေပးပါ
- ၾကက္သားမ်ား မြျပီးႂကြတ္လာပါက ဇကာစိတ္ထဲ ဆယ္ျပီးထည့္ကာ ဆီစစ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီေၾကာ္ႏွင့္ ၾကက္သားေၾကာ္ ဆီစစ္ျပီး ေအးသြားေသာအခါ ႏွစ္မ်ဳိးလံုးကို ေရာေမႊေပးပါ
- မြမြေမႊးေမႊးေလးနဲ႔ ရြေနတဲ႔ ၾကက္ေၾကာ္ေလးကို ႏွစ္သက္သလို စားသံုးႏိူင္ပါတယ္။
No comments:
Post a Comment