ဒီေန႕ေတာ့ အသားမစားခ်င္တာနဲ႕ ဘေရာ႔ကလီေလးေတြကို သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ ဒီအသုပ္က သမီးငယ္အႀကိဳက္မို႕လို႕ မၾကာမၾကာလဲ သုပ္စားျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ က်န္းမာေရး အတြက္လဲေကာင္းျပီး ေန႕လည္ေန႕ခင္း အပ်င္းေျပေလးဘဲျဖစ္ျဖစ္ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ဘဲျဖစ္ျဖစ္ သုပ္စားၾကည့္လို႔ရေအာင္ အသုပ္သုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဘေရာ႔ကလီ - အေနေတာ္တစ္ပြင့္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ပူစီနံ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ႏွမ္းေလွာ္ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- ေျမပဲေလွာ္ေထာင္း - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေႏွင္႔ေဆးကာ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ပါးပါးလွီးကာ ေရေဆးျပီး ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အေစ့ထုတ္ျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- သံပုရာသီးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ပူစီနမ္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို သန္႔စင္ျပီး မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- ႏွမ္းကို ဒယ္အိုးထဲထည္႔ျပီး ေရႊဝါေရာင္ သန္းလာေအာင္ ေလွာ္ထားပါ
- ဘေရာ႔ကလီကို အေနေတာ္ အခက္ေလးမ်ား ရေအာင္လွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ဘေရာ႔ကလီျပဳပ္ရန္ အိုးထဲမွာ ေရ အေနေတာ္ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ဘေရာ႔ကလီမ်ားကို သံုးမိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ခ်ိန္ သံုးမိနစ္ ျပည့္တာနဲ႕ ေရေႏြးသြန္ျပီး ျပဳပ္ထားေသာ ဘေရာ႔ကလီမ်ားကို ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရေအးႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ စိမ္ကာစိမ္ကာ အေအးခံလိုက္ပါ
- ဘေရာ႔ကလီမ်ား ေအးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ မံုလာဥနီ ပူစီနမ္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး အခ်ဳိမွဳန္႕ ႏွမ္းေလွာ္ ေျမပဲေလွာ္ေထာင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္ တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အရသာျမည္းျပီး အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
စမ္းသုပ္ၾကည္႔မယ္ မစားဖူးေသးဘူးမမေရ။
ReplyDeleteေက်းဇူး တီမာ
ReplyDeleteခုတေလာ ၀ိတ္ေလွ်ာ့ေနလို႔ ညစာ အသီးအရြက္ပဲ စားေနတာ.. တမယ္တိုးျပီ
ဘရိုကိုလီကို ေၾကာ္စားတာကလြဲလို႔ တစ္ျခားနည္းတစ္မ်ိဳး ရသြားၿပီ ေက်းဇူးပါ မာမာေရ....
ReplyDelete