တ႐ုတ္ဟင္းလ်ာ အရည္ေသာက္ဟင္း တစ္မယ္ျဖစ္တဲ့ သခြားသီးေၾကာ္ခ်က္ ဟင္းခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ ခ၀ဲသီး သပြတ္သီးေၾကာ္ခ်က္တို႕နဲ႕ ခ်က္နည္းတူသလို အရသာလဲ အတူတူဘဲ႐ွင္ တခါေသာက္မိတာနဲ႕ စြဲမက္ေစမဲ့ အရည္ေသာက္ ဟင္းရည္ေလးမို႕လို႕ ခ်က္ေသာက္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- သခြားသီး - ခပ္ာကီးၾကီး တစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေမာက္ေမာက္ တစ္ဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
ျပင္ဆင္ပံု
- သခြားသီးကို ထိပ္ႏွစ္ဖက္ျဖတ္ျပီး အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးေပးပါ
- ေရေဆးျပီးမွ ထက္ျခမ္းျခမ္းကာ ခပ္ထူထူေလး လွီးေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးကိုအပူေပးျပီး ဆီႏွင့္နႏြင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးပါ
- ဆီအေငြ႕တက္လာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ႏြမ္းတယ္ဆို႐ံုေလး ေၾကာ္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ားႏြမ္းလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ သခြားသီးကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
- သခြားသီး ႏြမ္းေအာင္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲႏွင့္ ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ကာ ေရပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး သခြားသီးႏူးအိလာတာနဲ႕ င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားထည့္ေမႊကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment