ဒီေန႕ေတာ့ ဆိတ္သားအစိုကို ခရမ္းခ်ဥ္သီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႕ဆီလည္ေရလည္ေလး ခ်က္ျဖစ္တာမို႕ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားမလား ေပါင္မုန္႕နဲ႕တြဲျပီး စားမလား အဆင္ေျပေစတဲ့ ဟင္းတမယ္အျဖစ္ ခ်က္ထားပါတယ္။
ခ်က္ရတာ လြယ္ကူျပီ ဆီႏိူင္ႏိူင္ သတ္ေပးဖို႕ဘဲ လိုတဲ့ ဟင္းတမယ္မို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ အမဲသား သိုးသားတို႕ကိုလဲ ဒီနည္းအတိုင္း ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆိတ္သား - 500 g
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
- ခ်င ေးေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- စပါးလင္ ေထာင္းျပီးသား - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- စပါးလင္အ႐ြက္ - ၅႐ြက္ခန္႕
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး ၃လံုး
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၅ဇြန္း
- သံပုရာသီး - တစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆိတ္သားကို အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ တံုးထားပါ
- တံုးထားေသာ ဆိတ္သားကို သံပုရာရည္ ညွစ္ျပီး နယ္ကာ၅မိနစ္ခန္႕ ႏွပ္ထားျပီးမွ ေရစင္ေအာင္ ေဆးပလိုက္ပါ
- ေရေဆးျပီးေသာ ဆိတ္သားကို ၾကက္သားမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕နဲ႕နယ္ကာ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာ အလံုးလိုက္ေရေဆးျပီး ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ခပ္ႏုတ္ႏုတ္ လွီးထားပါ
- ခ်င္းကို အခြံခြာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- စပါးလင္ အရင္ပိုင္းကို ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားေပးပါ
- စပါးလင္အ႐ြက္ကို လိမ္ျပီး ထံုးထားေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္း စပါးလင္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးကာ ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ လွီးထားေသာ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ထည့္ျပီးလွိမ့္ေပးပါ
- မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးမ်ား ေက်လာတဲ့ထိ ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး ေက်တာနဲ႕ ထံုးထားေသာ စပါးလင္အ႐ြက္ႏွင့္ အရသာနယ္ကာ ႏွပ္ထားေသာ ဆိတ္သားကို ထည့္ေမႊျပီး ၁၅မိနစ္ေလာက္ ဆီသတ္ေပးပါ
- ဆီသတ္ေနစဥ္ မၾကာမၾကာ ေမႊေပးျပီး ဆိတ္သားအသားမ်ား မာလာတဲ့ထိ ခ်က္ေပးျပီးမွ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အသားႏူးေအာင္ တည္ေပးပါ
- ပထမ တရည္ခမ္းလာတာနဲ႕ ေနာက္တရည္ထည့္ျပီး ဆားထည့္ကာ ေရဆူေအာင္ ထပ္တည္ေပးျပီး ဆီလည္ေရလည္ က်န္တဲ့အထိ တည္ေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ ခ်ဥ္ျဖဳန္႕ျဖဳန္႕ အရသာေလးနဲ႕ ဆိတ္သားဟင္း ေမႊးေမႊးေလးကို စားပြဲျပင္ႏိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment