ဒီေန႔ေတာ႔ စားျမန္ဟင္းေလး တစ္မယ္ျဖစ္တဲ႔ ပင္လယ္စာ အစံုသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ ဘေလာ့လာ မိတ္ေဆြေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ပင္လယ္စာအစံု - 250 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
- နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
- နံနံပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ေရ အေနေတာ္ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ဆားထည့္ျပီး ပင္လယ္စာမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
- ၃မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ ေရသြန္ျပီး ပင္လယ္စာမ်ားကို အေအးခံလိုက္ပါ
- ပင္လယ္စာမ်ား ေအးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ ေဂၚဖီ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သားမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။
ၾကိဳက္တယ္မမေရ
ReplyDelete