Friday, 8 January 2016

ပင်လယ်စာ အသုပ်



ဒီေန႔ေတာ႔ စားျမန္ဟင္းေလး တစ္မယ္ျဖစ္တဲ႔ ပင္လယ္စာ အစံုသုပ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး သုပ္စားျဖစ္လို႕ ဘေလာ့လာ မိတ္ေဆြေတြအတြက္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ သုပ္နည္းေလးကို မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပင္လယ္စာအစံု - 250 g
  2. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  3. ခေနာၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. ေဂၚဖီ - တစ္စိတ္
  6. နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  7. သံပုရာသီး - တစ္စိတ္
  8. င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
  9. ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  10. င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း

ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သြန္နီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  2. ေဂၚဖီကို ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
  3. ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ပါးပါးလွီးထားပါ
  5. နံနံပင္ကို အေနေတာ္ လွီးထားပါ
  6. ေရ အေနေတာ္ထည့္ကာ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
  7. ေရဆူလာတာနဲ႕ဆားထည့္ျပီး ပင္လယ္စာမ်ားကို ၃မိနစ္ေလာက္ ထည့္ျပဳပ္ေပးပါ
  8. ၃မိနစ္ျပည့္တာနဲ႕ ေရသြန္ျပီး ပင္လယ္စာမ်ားကို အေအးခံလိုက္ပါ
  9. ပင္လယ္စာမ်ား ေအးလာတာနဲ႕ ၾကက္သြန္ ေဂၚဖီ နံနံပင္ င႐ုတ္သီးစိမ္း ခရမ္းခ်ဥ္သီး ၾကက္သားမွဳန္႕ င႐ုတ္သီးအက်က္မွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ သံပုရာရည္ညွစ္ျပီး အသုပ္ကို ခပ္ဖြဖြနယ္ကာ အသုပ္ပြဲကို ျပင္ဆင္ႏိူင္ပါျပီ။

1 comment: