ေဂြးေတာက္႐ြက္
အေနေတာ္လွီးျပီး ဆီစိမ္းႏွင့္ ခပ္ဖြဖြနယ္ထားပါ
ေဂြးေတာက္႐ြက္ဟင္းခ်ဳိႏွင့္ လိုက္ဖက္ေသာ
ငါးေလးအိုးကပ္ဟင္း
မေသာက္ရတာ ၾကာေနျပီျဖစ္တဲ့ ေဂြးေတာက္႐ြက္ဟင္းခ်ဳိ ဒီေန႕ေတာ့ ေသာက္ရပါျပီ အခါးအရသာဆို ဘာဘဲျဖစ္ျဖစ္ ႀကိဳက္သလို အခုလို ေဂြးေတာက္႐ြက္ ဟင္းခ်ဳိကို ေသာက္လိုက္ရေတာ့ နတ္သုဒၶါဘဲေပါ့ေနာ္။
ေဂြးေတာက္႐ြက္ ဟင္းခ်ဳိကို ၾကက္႐ိုး ငါးကင္ ငါးျပဳပ္တို႕နဲ႕ခ်က္ႏိူင္ပါတယ္ ေဂြးေတာက္႐ြက္ကို အ႐ြက္အတိုင္း လွီးျပီး ဟင္းရည္ခတ္တာထက္ အ႐ြက္ကို ႏွစ္သက္သလို အေနေတာ္လွီးျပီး ဆီစိမ္းနဲ႕ ခပ္ဖြဖြနယ္ျပီးမွ ဟင္းရည္ခတ္တာက ေဂြးေတာက္႐ြက္ ရဲ႕ အ႐ြက္အစိမ္းနံ႕ေပ်ာက္ျပီး အရသာကို ပိုျပီးေပၚလြင္ေစပါတယ္။
ဒီနည္းေလးကေတာ့ မာမာ့အေမ ခ်က္တဲ့နည္းေလးပါ ေဂြးေတာက္႐ြက္ ခူးခြင့္ေပးတဲ့ အမ မေမကိုလဲ ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ လြယ္ကူျမန္ဆန္တဲ့ ေဂြးေတာက္႐ြက္ ဟင္းခ်ဳိခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္႐ိုး - 150 g
- ေဂြးေတာက္႐ြက္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ (သို႕မဟုတ္) ဥေသးေသး ၅ဥခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ -၂မႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ခေနာ ၾကက္သားမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္းတစ္၀က္
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္႐ိုးကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္ အတံုးေလးမ်ား တံုးေပးပါ
- ေဂြးေတာက္႐ြက္ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး အေနေတာ္လွီးကာ ဆီစိမ္းႏွင့္ခပ္ဖြဖြ နယ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး ႐ွစ္စိတ္စိတ္ထားေပးပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ဓါးျပား႐ိုက္ထားေပးပါ
- ၾကက္႐ိုးကို ဆား ၾကက္သားမွဳန္႕တို႕ႏွင့္နယ္ကာ ေရျမဳပ္႐ံုေလး ထည့္ျပီး ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပဳပ္ထားေသာ ၾကက္႐ိုးမ်ား အေရာင္ေျပာင္းလာပါက ေရထပ္ထည့္ျပီး အ႐ိုးႏူးေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- အ႐ိုးႏူးလာျပီး ျပဳပ္ထားေသာေရ မခမ္းခင္ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီႏွင့္ ေနာက္ထပ္ ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္လံုး တလံုးခြဲစာထည့္ျပီး ေရဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္မ်ား ႏူးလာတာနဲ႕ ဆီစိမ္းနယ္ထားေသာ ေဂြးေတာက္႐ြက္ကို ထည့္ျပီး ၃မိနစ္ေလာက္ ဆူေအာင္တည္ကာ ဟင္းရည္အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ
- အ႐ြက္စိမ္းစိမ္းေလး စားခ်င္ပါက ဟင္းရည္အိုးကို အိုအဖံုး မအုပ္ဘဲ ဇကာနဲ႕အုပ္ထားေပးပါ။
အားက်လိုုက္တာ မမာရယ္။ အဲမွာ အပင္ျဖစ္တယ္လား။
ReplyDeleteအုုိင္အိုုရာလည္း ေဂြးေထာက္ရြက္သိပ္ၾကိဳက္တာ။
မစားရတာလည္းၾကာေပါ့။
အုုိင္အိုုရာ
အသိ အမတေယာက္အိမ္မွာ အမ်ားႀကီးဘဲရယ္ မမာလဲ တခါစားေလး ခူးလာတာေလ :-D
Delete