တခါတေလ စားေနက် အစာေလးေတြ ႐ိုးလာျပီလို႕ ထင္ရတဲ့အခါေတြမွာ ခံတြင္းေတြ႕ေစမဲ့ အစာတခုခုကို ေျပာင္းျပီး စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ မာမာတို႕ေတာ့ ဒီေန႕ စားေနက်အစာေတြထဲက ေဖာက္ထြက္ျပီး ဆူ႐ွီထမင္းလိတ္ေလးေတြ လုပ္စားၾကပါတယ္။
မာမာလိတ္တဲ့ ဆူ႐ွီလိတ္နည္းေလး ေျပာျပပါမယ္
အလိတ္ႀကီး ၆လိတ္စာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆူ႐ွီဆန္ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၂ဗူး
- ေရညွိ႐ြက္ (nori ) - ၆႐ြက္
- သခြားသီး - တလံုး
- မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တဥ
- ပုဇြန္ - ၆ေကာင္
- ဂဏန္းသား - ၆ခု
- က်ဴနာဗူးအေသး 95g - တဗူး ဆူ႐ွီ တလိတ္စာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္ုး သံုးပံုတပံု
- သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
- Scshi Seasoning - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- Soy Sauce - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ခ်င္းခ်ဥ္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ဆူ႐ွီဆန္ ၂ဗူးကို ေရ၃ဗူးထည့္ကာ ထမင္းေပါင္းအိုးျဖင့္ ခ်က္ေပးပါ
- မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး လက္တလံုးေလာက္အ႐ြယ္ကို အ႐ွည္လိုက္လွီးထားပါ
- သခြားသီးကို အခြံခြာကာ အလယ္အူတိုင္ထုတ္ျပီး လက္တလံုးေလာက္ အေနလွီးထားပါ
- ပုဇြန္ကို ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေလွာ္ကာ ေခါင္းျဖဳတ္ အခြံခြာျပီး ဗိုက္ေနရာမႇ အေၾကာကို ၃ေနရာေလာက္ အသာျဖတ္ေပးျပီး ေၾကာဘက္ အလယ္မွ ဗိုက္သားထိ မျပတ္ေအာင္ အသာေလး အ႐ွည္လိုက္ခြဲခ်ကာ ျဖန္႕ေပးထားပါ
- ဂဏန္းေခ်ာင္းကို ဆီပူမွာေၾကာ္ကာ ဆီစစ္ထားေပးပါ
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ခ်က္ထားေသာထမင္းပူပူထဲကို သၾကား ဆားႏွင့္ sopတို႕ထည့္ကာ သစ္သားေယာင္းမျဖင့္ ခပ္ဖြဖြ ေမႊထားေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ ေရညွိ႐ြက္ကို ယင္းလိပ္ေပၚမွာ ခင္း၍ လက္ႏွစ္ဖက္လံုး ေရစို႐ံုစြတ္ကာ ထမင္းကိုအေနေတာ္ယူျပီး ေရညွိေပၚမွာ ခပ္ပါးပါး ျဖန္႕တင္ေပးပါ
- ထမင္းေပၚကမွ ႏွစ္သက္ရာ အသားတခုခုႏွင့္ မံုလာဥနီ သခြားသီးတို႕ကို တင္ေပးျပီး လိပ္ေပးပါ
- က်န္ေသာအသားမ်ားကိုလဲ အထက္ပါနည္းအတိုင္း လိတ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးမွ အေနေတာ္ေလးေတြ ျဖတ္ျပီး ခ်င္းခ်ဥ္ Soy sauceတို႕ ႏွင့္ ႏွစ္သက္သလို စားနိုင္ပါျပီ
ေတာ္လုိက္တာ အစ္မရယ္ ....
ReplyDeleteအစားအေသာက္ အစုံလုပ္တတ္တယ္ .... သားနဲ႔ သမီးကလဲ လိမၼာတယ္ ....
အရမ္းကံေကာင္းပါတယ္ .... ^___^
၀ယ္စားမွ စားရမဲ့ အစာေလးေတြမို႕ အိမ္မွာက်ဳိးစားျပီး လုပ္ၾကည့္တာေပါ့ေနာ္ :-D
Deleteမလိပ္တတ္ေသးလုိ႔ လုပ္စားခ်င္ေနတာ
ReplyDeleteမလိပ္တတ္ေသးခင္ေတာ့ ခက္ိယ္ထင္ရတယ္ ေနာက္ေတာ့ လိပ္ရင္းနဲ႕ အသားက်သြားတယ္ ညီမေလး
ReplyDeleteေက်းဇူးမမမာေရ
ReplyDelete