Sunday 13 September 2015

လက်ဖက်အချဉ်ထောင်း


လက္ဖက္ အခ်ဳိႏွပ္ေလး ေရးေပးျပီးျပီဆိုေတာ့ ပိုျပီးျပည့္စံုသြားရေလေအာင္ ခ်ဥ္ငံစပ္လက္ဖက္ႏွပ္ေလး မ်ွေ၀ခ်င္ပါတယ္ မာမာကေတာ့ ေစာင္းလ်ားသီး အစိမ္းမ႐ွိလို႕ သံပုရာသီးနဲ႕ဘဲ အခ်ဥ္အရသာကိုယူျပီး ႏွပ္ထားပါတယ္ မာမာ့အေမဆိုရင္ေတာ့ ေစာင္းလ်ားသီ းအစိမ္းကို မညက္တညက္ေထာင္းျပီး ႏွပ္ေလ့႐ွိပါတယ္ အခုေတာ့ အဆင္ေျပသလိုေလး အေမ့နည္းကို အေျချပီး ႏွပ္ထားတဲ့ ခ်ဥ္ငံစပ္လက္ဖက္ေလး မွ်ေ၀လိုက္ပါတယ္။

လက္ဖက္အသား ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. လက္ဖက္အသား (လက္ဖက္အညြန္႕ )  - ထမင္းစားဇြန္း ဇြန္းႏွစ္ဆယ္ခန္႔
  2. ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ဆယ္႔ငါးမႊာ
  4. င႐ုတ္သီးစိမ္း - အေတာင္း့သး ဆယ္႔ငါးေတာင့္ (အစပ္ႀကိဳက္ပါက ပိုထည့္ပါ)
  5. သံပုရာသီး - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
  6. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  7. အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း 
  8. ေျမပဲဆီစစ္စစ္ - လိုသေလာက္ သံုးပါ
  9. လက္ဖက္အ႐ြက္ၾကမ္းျဖစ္ပါက ေရ၂ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ညွစ္ကာ ညက္ေနေအာင္ င႐ုတ္ဆံုထဲ ထည့္ေထာင္းျပီးမွ ႏွပ္ပါ

ျပဳလုပ္ပံု
  • လက္ဖက္အညြန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ဖြာဖြာလွဳပ္ျပီး ေဆးကာ လက္ႏွစ္ဖက္ႏွင့္ ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ေပးပါ
  • ေရစစ္သြားပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္တလံုးထဲ ထည့္ျပီး ဖြထားပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀မႊာကို မညက္တညက္ေထာင္းထားပါ
  • က်န္ေသာၾကက္သြန္ျဖဴ ၅မႊာကို အကြင္းလိုက္လွီးထားပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း ၁၃ေတာင့္ကို ညက္ေနေအာင္ေထာင္ျပီး က်န္၂ေတာင့္ကို အကြင္းလိုက္လွီးထားပါ
  • ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ င႐ုတ္သီးစိမ္းေထာင္း အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းႏွင့္ သံပုရာညွစ္ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ အားလံုးသမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အရသာျမည္းၾကည့္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ င႐ုတ္သီးအကြင္း ၾကက္သြန္ျဖဴအကြင္း ဆီထည့္ျပီး သမေအာင္နယ္ေပးပါ
  • အားလံုးသမသြားပါက ေလလံုေသာ ဖန္ပုလင္းထဲတြင္ ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားစားပါက ႏွစ္ေပါက္ေအာင္ စားသံုးနိုင္တဲ့ လက္ဖက္ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးရပါျပီ။

No comments:

Post a Comment