Wednesday 2 September 2015

ပုသိမ်ဟာလဝါ



ေအးျပီးမာလာမွ ႏွစ္သက္သလို လွီးေပးပါ

စားသံုးရန္ အသင့္ျပင္ေပးပါ

ဒီေန႔ေတာ႔ ပုသိမ္ဟာလ၀ါေလး ထိုးစားျဖစ္ပါတယ္ မုန္႕လုပ္ပံုက ထိုးမုန္႕နဲ႕ ပံုစံတူပါတယ္ ပါ၀င္ပစၥည္းေတြဘဲ နည္းနည္းကြာသြားတာပါ။

မုန္႕သားက်ေအာင္ လုပ္ပံုကေတာ့ ထိုးမုန္႕အတိုင္းပါဘဲ သၾကားေနရာမွာ ႀကံသကာ႐ွိရင္ေတာ့ ႀကံသကာကို အရည္ ခပ္က်ဲက်ဲ က်ဳိရပါမယ္။

မာမာကေတာ့ ႀကံသကာမ႐ွိလို႕ သၾကားအညိဳနဲ႕လုပ္ထားပါတယ္ သၾကားအညိဳ မ႐ွိရင္လဲ သၾကားျဖဴကို သံုးႏိူင္ပါတယ္ အေရာင္တက္တာေလးဘဲ နည္းနည္းကြာသြားျပီး အရသာကေတာ့ အတူတူပါဘဲ။

မႏၲေလးထိုးမုန္႕က ေျမပဲ စပ်စ္သီး အုန္းသီးေၾကာ္ ဘိန္းေစ့ ေက်ာက္ဖ႐ံုယိုလို အစာေလးေတြ ထည့္ပါတယ္ ပုသိမ္ဟာလ၀ါကေတာ့ ဘိန္းေစ့တမ်ဳိးဘဲ ထည့္ျပီးထိုးထားပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 200 g
  2. သၾကားျဖဴ သို႕မဟုတ္ ႀကံသကာ သို႕မဟုတ္ သၾကားအညိဳ - 50 g
  3. ဆီ - 50 g
  4. ေထာပတ္ - 200 g
  5. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  6. ဘိန္းေစ့ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
  7. အုန္းနို႕ - 200 ml
  8. ေရ - 90 ml
ျပဳလုပ္ပံု
  • အရင္ဆံုး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ေရႏွင့္အုန္းနို႕ကိုထည္႔ျပီး ပူတယ္ဆို႐ံုေလး အပူေပးလိုက္ပါ
  • ပူလာတာနဲ႕ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ႏွင္႔ ဆားကိုထည့္ျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေနာက္ထပ္အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္ ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီး ေထာပတ္ေပ်ာ္သြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေထာပတ္ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းအိုးထဲ သြန္ထည့္ျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
  • ေမႊေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • လက္အားသန္သန္ႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးျပီး မုန္႕သားၾကည္လာတာနဲ႕ ဘိန္းေစ့ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
  • မုန္႕သားလဲ ၾကည္လာျပီး ဘိန္းေစ့ႏွင့္ မုန္႕သားတို႔  သမသြားတဲ့အထိ လက္သန္သန္နဲ႕ စိတ္႐ွည္လက္႐ွည္ ေမႊေပးပါ
  •  ေမႊေနရင္း ေထာပတ္ဆီမ်ားလဲ ျပန္ထြက္လာပါလိမ့္မယ္
  • ေထာပါတ္ဆီမ်ား ျပန္ထြက္လာတာနဲ႕ မုန္႕ဗန္းတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားပါ
  • မုန္႔သားေအးျပီး မာလာေတာ႔မွ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးေပးျပီး အခ်ဳိပြဲအျဖစ္ စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

3 comments:

  1. မမမာေရ အရမ္းၾကိဳက္တာ မလုပ္ႏုိင္လုိ႔ ုံပုံၾကည္႔ျပီး........တ၀ၾကီးစားလုိက္တယ္

    ReplyDelete
    Replies
    1. လက္အေတာ္ေညာင္းတဲ့ မုန္႕ေလးေနာ္

      Delete
  2. နည္းနည္းေလးလုပ္ေလ စံပယ္ခ်ဳိေရ
    စားလို႕ေကာင္းလို႕ စားေစခ်င္လို႕ေနာ္

    ReplyDelete