ျမန္မာမုန္႕ဆို မပ်င္းမရိ လုပ္တတ္ျပီး မက္မက္စက္စက္ စားတတ္တဲ့အတြက္ ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ဆီေၾကာ္ေလး ေၾကာ္စားျဖစ္ပါတယ္။
မုန္႕လုပ္ျပီး အျမည္း ၀ိုင္းစားေပးတဲ့ သမီးကေတာ့ ေကာင္းလြန္းလို႕ ေနာက္ေန႕ထပ္ေၾကာ္ေပးပါအံုး ေမေမတဲ့ေလ မိတ္ေဆြတို႕လဲ ျမန္မာမုန္႕ေလးေတြ ႏွစ္သက္လို႕ လုပ္စားၾကည့္ခ်င္တယ္ဆိုရင္ မာမာျပင္ဆင္ထားတဲ႔ မုန္႕လုပ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 100 g
- ဆန္မွဳန္႕ - 25 g
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတပံု
- ထန္းလ်ွက္ - 125 g
- ေရ - 140 ml
- ေျမပဲေလွာ္ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ႏွမ္းျဖဴ - ထမင္းစားဇြန္း ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- အုန္းသီးမွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
- ဆီ - 200 ml
ျပဳလုပ္ပံု
- အိုးတလံုးထဲမွာ ထန္းလ်ွက္ခဲႏွင္႔ ေရကိုထည္႔ျပီး က်ဳိေပးကာ အမ်ဳိက္မ်ား စစ္ထားပါ
- ေျမပဲေလွာ္ကို မညက္တညက္ ေထာင္းထားပါ
- ဇလံုတလံုးထဲမွာ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ ဆန္မွဳန္႕ ေျမပဲ ႏွမ္း အုန္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ဆားတို႕ကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- ထန္းလ်ွက္ရည္ အရမ္းမေအးခင္ ေႏြးေႏြးေလးအခ်ိန္မွာ မုန္႕သားစပ္ထားေသာ ဇလံုထဲထည့္ျပီး သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- မုန္႕သား အရသာ သမသြားတာနဲ႕ ေအာက္ေျချပားေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မုန္႕ႏွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိဇြန္း တဇြန္းမျပည့္တျပည့္ ခပ္ျပီး ဆီထဲသို႕ ျဖန္႕ျပီးေလာင္းခ်ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ရည္ ေလာင္းခ်ျပီးတာနဲ႕ မီးကို အနည္းငယ္ ေလ်ွာ့ေပးပါ
- မုန္႕သားေအာက္ေျခ ေ႐ႊအိုေရာင္ သန္းလာပါက ေနာက္တဖက္ကို လွန္ေပးျပီး ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ
- ႏွစ္ဖက္စလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ေပးပါ
- မုန္႕ႏွစ္ရည္ကုန္တဲ့အထိ ေၾကာ္ေပးျပီးပါက မုန္႕ဆီေၾကာ္ ၅ခု ရပါလိမ့္မယ္
- ဆီစစ္သြားတာနဲ႕ ႂကြတ္ႂကြတ္႐ြ႐ြ မုန္႕ဆီေၾကာ္ ေမႊးေမႊးေလးကို သံုးေဆာင္လို႕ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment