မိသားစု လက္ဖက္ရည္၀ိုင္းေလးအတြက္ ဖုတ္ျဖစ္သြားတဲ့ ကြတ္ကီးေလးပါ အစားအေသာက္ေတြကို အျပင္မွာ ၀ယ္စားရတာထက္ အိမ္မွာ ကိုယ္တိုင္လုပ္ျပီး စားရတာကို ပိုျပီးႏွစ္သက္တဲ့အတြက္ လုပ္တတ္သေလာက္ေလးေတြကိုေတာ့ အိမ္မွာဘဲ လုပ္စားပါတယ္။
အခုလဲ လီမြန္ကြတ္ကီးေလးလုပ္ အိမ္ေဖ်ာ္ေကာ္ဖီေလးေဖ်ာ္ျပီး မနက္စာ အစာေျပေလး ျပင္ထားပါတယ္ လုပ္နည္းေလးလဲ လြယ္တာမို႕ အားလပ္ရက္ေလးမွာ မိသားစု လက္ဖက္ရည္၀ိုင္းေလးအတြက္ ဖန္တီးၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္႐ွင္။
မာမာလုပ္တဲ့နည္းေလး ေျပာပါမယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- 1/2 cup (125 g) butter softened
- 3/4 cup (150 g) sugar
- 1 1/2 cup 225 g all purpose (plain) flour
- 2/3 cup (100 g )finely ground almonds
- 1/8 teaspoon salt
- Freshly squeezed juice of 1 lemon
ျပဳလုပ္ျပင္ဆင္ပံု
- ပထမဆံုး ဇလံုတခုႀကီးႀကီးထဲမွာ သၾကားႏွင့္ေထာပတ္ကို မုန္႕ေမႊေသာစက္ျဖင့္ creamအေနအထားရေအာင္ သမေအာင္ေမႊထားပါ
- ျပီးတာနဲ႕ flour, almonds,salt& lemon juice တို႕ကို ေရာထည့္ျပီးလက္ႏွင့္ ေရာနယ္ကာ dough ရေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ရလာတဲ့ dough ကို warp in plastic warpႏွင့္ ေလလံုေအာင္ထုတ္ျပီး ေအးေသာေနရာမွာ မိနစ္၃၀ထားေပးပါ
- Oven ကို နာရီ၀က္ႀကိဳျပီး 375°F (190°C/gas )ႏွင့္ ဖြင့္ေပးထားပါ
- Doughသား ႏွပ္ထားတဲ့အခ်ိန္ျပည့္တာနဲ႕ မုန္႕ဖုတ္မဲ့ ဗန္းကို baking paper ခင္းေပးပါ
- မ်က္ႏွာျပင္ညီေသာ စားပြဲေပၚမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ကို ျဖန္႕ခင္းျပီး dough ကို 1/4 inch (5 mm) အထူရေအာင္ လွိမ့္ေပးျပီး ႏွစ္သက္ရာ ကြတ္ကီးျဖတ္စက္ျဖင့္ ျဖတ္ေပးပါ
- အားလံုးျပီးတာနဲ႕ မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းေပၚက baking paper ေပၚမွာ တခုႏွင့္တခု 2 inches (5 cm) ခြာျပီး ထည့္ေပးပါ
- အားလံုး ထည့္ျပီးတာနဲ႕ နာရီ၀က္ ႀကိဳဖြင့္ထားေသာ oven ထဲမွာ ၁၂မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အတြင္း ဖုတ္ေပးပါ
- မုန္႕သားအားလံုး ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာျပီဆိုရင္ အျပင္ကိုထုတ္ျပီး အေအးခံပါ
- ေအးလာေတာ့မွ ေကာ္ဖီ လက္ဖက္ရည္တို႕ႏွင့္ ခ်ဥ္ျဖဳံ႕ျဖံဳ႕အရသာ ကြတ္ကီးေလးကို ႏွစ္သက္သလို သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ
- မုန္႕အေပၚက စီရီရယ္ အဖတ္ေလးမ်ားကို ႏွစ္သက္ရင္ ထည့္ေပးႏိူင္ပါတယ္။
အစ္မကေတာ့ ႏိုင္ငံျခားမွာောနေပမဲ့ ျမန္မာျပည္ကအတိုင္း စားရေအာင္ ဖန္တီးတတ္တယ္ေနာ္ ....
ReplyDeleteမိုးမုိးတုိ႔ကေတာ့ စားသာစားခ်င္တယ္ ပ်င္းေနတာနဲ႔ မစားရပါဘူး အစ္မရယ္ .... x___x