Tuesday 15 September 2015

ကီ၀ီသီး ေရခဲေခ်ာင္း



ရာသီဥတုက ပူလာျပီဆိုေတာ့ ရင္ထဲမွာ တခန ေအးသြားေစမဲ့ အစာေလးေတြ လုပ္စားျဖစ္ပါတယ္ အခုတေလာ ကီ၀ီသီးေတြကလဲ လွဳိင္လွဳိင္ေပၚေနေတာ့ ကီ၀ီသီးေဖ်ာ္ေရေလး လုပ္ေသာက္လိုက္ ေရခဲေခ်ာင္းေလး လုပ္စားလိုက္နဲ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ကီ၀ီသီး ေရခဲေခ်ာင္းလုပ္နည္းေလး မ်ွေဝလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ကီ၀ီသီး - ၁၀လံုး
  2. သၾကား - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္းခြဲ
  3. ေရ - 250 ml
  4. ေရခဲေခ်ာင္းခြက္ - ၆ခြက္

ျပဳလုပ္ပံု
  • ကီ၀ီသီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • ကီ၀ီသီးနဲ႕ သၾကားတို႕ကိုထည့္ျပီး ဗလင္ဒါထဲမွာ ေၾကေအာင္ ထည့္ႀကိတ္ေပးပါ
  • ကီ၀ီသီးေၾကတာနဲ႕ ေရေရာေပးပါ
  • ေရနဲ႕သမေအာင္ေမႊေပးျပီး ေရခဲေခ်ာင္းခြက္ထဲထည့္ျပီး ေရခဲေသတၱာ အေပၚထပ္ထဲမွာ ထည့္ျပီးေလးနာရီေလာက္ အၾကာမွာ ေရခဲလာတာနဲ႕ ခ်ဳိခ်ဳိေမႊးေမႊး ေရခဲေခ်ာင္းေလး စားလို႕ရပါျပီ။

2 comments:

  1. အစ္မက အဆန္းေလးေတြ လုပ္တတ္တယ္ေနာ္ .. အရမ္းေတာ္ပါတယ္ ....
    အစ္မ မသိလုိ႔ ေမးမလုိ႔ .. ေရခဲေခ်ာင္းထဲမွာ ဆား ေရာထည့္ေသးလား အစ္မ ..

    ReplyDelete
  2. ဆားမထည့္ပါဘူး ညီမေလးေရ

    ReplyDelete