အခုရက္ထဲ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ေဂၚရခါးသီးၾကက္႐ိုးဟင္း ေသာက္ဆမ္းခ်က္ေလးပါ ထမင္းမိန္ေစတဲ့ ဟင္းေလးမို႕စားျပီးရင္း ထပ္စားေစခ်င္တဲ့ အရည္ေသာက္တမ္း ဟင္းေလးပါ။
ဗူးသီးမ႐ွိလို႕ ေဂၚရခါးသီးနဲ႕ ခ်က္လိုက္ေပမဲ့ ဗူးသီးလိုဘဲ စားလို႕ ေကာင္းတဲ့ ဟင္းေလးမို႕ စားခ်င္စိတ္ေပၚတဲ့အခါ ခ်က္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္႐ိုး - 150 g
- ေဂၚရခါးသီး - ခပ္ႀကီးႀကီး တလံုး
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတပံု
- ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ (တ၀က္ကို အသားအရသာနယ္ရန္)
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တ၀က္ကို အသားအ႐သာနယ္႐န္)
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္း (တ၀က္ကို အသားအရသာနယ္ရန္)
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တျခမ္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ခ်င္း - လက္တဆစ္ရဲ႕တ၀က္
- င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၂ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္႐ိုးမ်ားကို အေနေတာ္တံုးကာ အရင္ဆံုး ေရေဆးျပီး ဆား ငံျပာရည္ နႏြင္းမွဳန္႕ အရသာမွဳန္႕တို႕နဲ႕ နယ္ထားေပးပါ။
- ေဂၚရခါးသီးကို အခြံခြာျပီး အ႐ွည္လိုက္ ၆စိတ္စိတ္ကာ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ။
- ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင့္ ေရာေထာင္းေပးပါ။
- အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးကို အပူေပးပါ။
- အိုးပူလာတာနဲ႕ ဆီထည့္ျပီး င႐ုတ္သီးေထာင္းကို ေမႊးလာတဲ့ထိ ဆီသတ္ေပးပါ။
- င႐ုတ္သီးနံ႕ ေမႊးလာတာနဲ႕ ၾကက္႐ိုးကို ထည့္ဆီသတ္ပါ။
- ၾကက္႐ိုး အေရာင္ေျပာင္းလာျပီး မာလာတာနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ေရခမ္းကာနီးထိ တည္ေပးပါ။
- ေရခမ္းကာနီးတာနဲ႕ ေဂၚရခါးသီးကိုထည့္ျပီး ေရ တ႐ုတ္ဟင္းရည္ေသာက္ ပန္းကန္တလံုးစာေလာက္ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ပါ။
- ေဂၚရခါးသီး ႏူးလာတာနဲ႕ အရည္အရသာအတြက္ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ လိုသလိုျပင္ေပးပါ။
- ေဂၚရခါးသီးလဲႏူး ဟင္းရည္အရသာ အေနေတာ္ျဖစ္ျပီဆို သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ရပါျပီ။
No comments:
Post a Comment