Tuesday 15 September 2015

ပင်လယ်စာအစုံ ဆီပြန်ဟင်း


ပင္လယ္စာဆီျပန္ဟင္းေလး ခ်က္ျဖစ္လို႕ပါ မာမာဟင္းခ်က္ရင္ ဟင္းခ်က္အေမႊးအႀကိဳင္ သိပ္ထူးထူးဆန္းဆန္းေတြ မထည့္ျဖစ္ေပမဲ့ ျမန္မာ့ဟင္းခတ္ အေမႊးအႀကိဳင္ေလးေတာ့ ထည့္ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္။

ဒီေန႕လဲ ပင္လယ္စာ အစံုကို ျမန္မာ့ဟင္းပြဲေတြမွာ ထည့္ေလ့ထည့္ထ႐ွိတဲ့ မက်ီးသီးမွည့္ နံနံပင္ စပါးလင္ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ ခ်င္း ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီတို႕နဲ႕ ခ်က္ထားတဲ့ ဆီျပန္ဟင္းေလးပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. ပင္လယ္စာအစံု - 300 g
  2. င႐ုတ္သီးအေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  3. နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္လံုး
  5. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၃မႊာ
  6. ခ်င္း - လက္တစ္ဆစ္ရဲ႕ တစ္၀က္
  7. နံနံပင္ - ခပ္ႀကီးႀကီး ၃ပင္
  8. မက်ည္းသီးမွည့္ - ကြမ္းသီးဆံလံုးေလာက္
  9. ငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္း
  10. အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
  11. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံု တစ္ပံု
  12. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း

ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ပင္လယ္စာအစံုထဲမွ ဂုန္းသားေလးေတြကို အစာအိတ္မ်ား ဖယ္ေပးပါ
  • ပုဇြန္ ငါး ကင္းမြန္ ဂုန္းအသားမ်ားကို သန္႕စင္ျပီး ဆား အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕ ငံျပာရည္တို႕ထည့္ျပီး နယ္ထားေပးပါ
  • ခ်င္း ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ င႐ုတ္သီးမွဳန္႕တို႕ကို ေရာျပီးေထာင္းထားေပးပါ
  • နံနံပင္ကို အရင္ဆံုး ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး လက္တဆစ္ခန္႕အေနေလာက္ ျဖတ္ထားေပးပါ
  • မက်ည္းသီးမွည့္ကို ေရတထပ္ေဆးေပးျပီး ေရစိမ္ထားေပးပါ
  • အားလံုး အဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ဆီကိုအပူေပးပါ
  • ဆီပူလာတာနဲ႕ ေထာင္းထားေသာ ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ထည့္ျပီး ေမႊးလာေအာင္ ဆီသတ္ပါ
  • င႐ုတ္သီးနံ႕သင္းလာတာနဲ႕ အရသာနယ္ထားေသာ ပင္လယ္စာကိုထည့္ျပီး မာလာတဲ့ထိ ဆီသတ္ေပးပါ
  • ပင္လယ္စာမ်ား အေရာင္ေျပာင္းျပီး မာလာတာနဲ႕မက်ည္းသီးမွည့္ကို နယ္ျပီး အရည္ကို ပင္လာစာမ်ား ျမဳပ္ေအာင္ထည့္ေပးပါ
  • ေရခမ္းျပီး ဆီျပန္ကာနီးတာနဲ႕ အရသာျမည္းျပီး လိုအပ္သလိုျပင္ကာ နံနံပင္အုပ္ျပီး အရသာ႐ွိလြန္းတဲ့ ပင္လယ္စာဆီျပန္ ေမႊးေမႊးေလးကို စားသံုးနိုင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment