ဒီအခ်ိန္ဆို လက္ပံေတြ ပြင့္ျပီမို႕ လက္ပံပြင့္ေကာက္ရင္း သီခ်င္းေလး တစ္ေၾကာ္ေၾကာ္ ေအာ္ဆိုခဲ႔ၾကတဲ့ ငယ္ငယ္က ဘ၀ေလးကိုလဲ လြမ္းမိပါတယ္ လက္ပံပြင့္ခ်ိန္ ေခြး႐ူးခ်ိန္ဆိုလို႕ အိမ္အျပင္ထြက္တိုင္း ေခြးေလးေတြကို လိုက္ၾကည့္ရတာလဲ အေမာပါဘဲ။
သူငယ္ခ်င္းတစ္သိုက္ လမ္းထိပ္လက္ပံပင္မွာ သူ႐ူးကိုယ္႐ူး သီခ်င္းေလးေတြ ေအာ္ေအာ္ျမဴးခဲ့ရတာေတြက အတိတ္မွာ က်န္ခဲ့ေပမဲ့ အခုလို လက္ပံေပၚခ်ိန္တိုင္း ငယ္ငယ္က သူငယ္ခ်င္းေလးေတြကိုေတာ့ လြမ္းမိသားေနာ္။
ဒီေန႕ေတာ့ လက္ပံေခါင္းကို အခ်ဥ္ဆီျပန္ေလး ခ်က္ပါမယ္ အသားမစားတဲ့ သတ္သတ္လြတ္ စားသူေတြ အတြက္ေတာ့ သူတစ္မ်ဳိးထဲနဲ႕ ျပီးျပည့္စံုတဲ့ ဟင္းေလးပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- အေျခာက္လွမ္းထားေသာ လက္ပံေခါင္း - အခုႏွစ္ဆယ္ခန္႔
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - ခပ္ႀကီးႀကီး ႏွစ္လံုး
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ႏွစ္မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ျခမ္း
- ခ်င္း - အနည္းငယ္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ေလးဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
- လက္ပံေခါင္းကို မခ်က္မွီ တစ္နာ႐ီေလာက္ထဲက ႀကိဳျပီးေရစိမ္ထားပါ
- ၾကက္သြန္အျဖဴ အနီ ခ်င္းတို႕ကို င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ႏွင္႔ ေရာျပီးေထာင္းထားပါ
- ေရစိမ္ထားေသာ လက္ပံေခါင္းမ်ားကို ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီကိုထည္႔ျပီး အပူေပးပါ
- ဆီပူလာပါက င႐ုတ္သီးေထာင္မ်ားထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ ခရမ္းခ်ဥ္သီမ်ား ထည့္ေမႊေပးပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး အိျပီးေပ်ာ့လာတာနဲ႕ လက္ပံေခါင္း ဆားႏွင္႔ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ေမႊေပးပါ
- အရသာ သမသြားတာနဲ႕ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး လက္ပံေခါင္း ႏူးတဲ့အထိ တည္ေပးပါ
- လက္ပံေခါင္းႏူးျပီး ဆီျပန္လာပါက အရသာျမည္းျပီး လိုသလို ျပင္ေပးကာ သံုးေဆာင္ႏိူင္ပါျပီ။
႐ွမ္းေခါက္ဆြဲႏွင့္တြဲဖက္ျပီး စားရန္ျပင္ထားေသာ လက္ပံေခါင္းဟင္း
လက္ပံပြင့္ေကာက္အေရာက္လာမယ္... ဆိုတဲ့ သီခ်င္းကိုၾကားဘူးေပမယ့္
ReplyDeleteတစ္ႀကိမ္တစ္ခါမွ မစားခဲ့ေသးဘူး မာမာေရ... နည္းေလးေတာ့ မ သြားၿပီ ေက်းဇူး .... :)
ႀကံဳတဲ့အခါ ခ်က္စားၾကည့္ေနာ္ တီတင့္ေရ
Deleteလက္ပံေခါင္းကို တစ္ခါမွ မစားဖူးဘူး အစ္မေရ ....
ReplyDeleteဘယ္လုိ အရသာ ရွိလဲ မသိဘူးေနာ္ .... ^___^
ၾကက္သား ၀က္သားလိုဘဲ ေကာင္းတယ္ေနာ္
Deleteမစားဖူးေသးဘူး မမမာေရ ရွိလဲမရွိလုိ႔ေလ...
ReplyDeleteစားလို႕ေကာင္းတယ္ စံပယ္ခ်ဳိေရ
Delete