ေန႕လည္ေန႕ခင္း ဘာေလးစားရင္ ေကာင္းမလဲ စဥ္းစားလိုက္တိုင္း စိတ္ထဲမွာ အမ်ားဆံုး ေပၚလာတာက လက္ဖက္သုပ္ေလးပါဘဲ ဒီေန႕ေတာ့ လက္ဖက္ကို ေျပာင္းဖူးေစ့ေလးေတြေရာျပီး သုပ္ထားပါတယ္ အ႐သာ တစ္မ်ဳိးေျပာင္းျပီး သုပ္စားတာေပါ့ေနာ္။
လက္ဖက္အသားကိုေတာ႔ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလး ႏွပ္ထားနဲ႕ အင္မတန္မွ လိုက္ဖက္ပါတယ္ ခ်ဥ္ငံစပ္ေလးကို ေျပာင္းဖူး အခ်ဳိေလးေရာျပီး သုပ္ထားတာမို႕ ခ်ဳိခ်ဥ္ငံစပ္ အရသာ တစ္မ်ဳိးေလးမို႕လို႔ သုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ခ်ဥ္ငံစပ္ႏွပ္ထားေသာ လက္ဖက္အသား - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္းေမာက္ေမာက္
- လက္ဖက္အေၾကာ္စံု - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္ဇြန္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အေနေတာ္ တစ္လံုး
- ေဂၚဖီ - အေနေတာ္ တစ္စိတ္
- ေျပာင္းဖူးျပဳပ္ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္ - အေကာင္ႀကီးႀကီး အေကာင္ႏွစ္ဆယ္ခန္႕
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - ႏွစ္သက္သေလာက္
- င႐ုတ္သီးစိမ္း - ႏွစ္သက္သေလာက္
- ပဲဆီစိမ္း - ထမင္းစားဇြန္း သံုးဇြန္း
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀စ္က္
- သေဘၤာ႐ြက္အႏု - ႏွစ္သက္သေလာက္
ျပင္ဆင္ပံု
- ေဂၚဖီကို ခပ္ပါးပါးလွီးျပီး ေရေဆးထားပါ
- ခရမ္းခ်ဥ္သီးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ေျပာင္းဖူးကို ျပဳပ္ျပီး အေစ့ေႁခြထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
- သေဘၤာ႐ြက္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးထားပါ
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုုးထဲမွာ လက္ဖက္အသားႏွင့္အတူ လက္ဖက္အေၾကာ္စံု ေျပာင္းဖူး ေဂၚဖီခရမ္းခ်ဥ္သီး ဆား ႏွင့္ဆီတို႕ထည့္ကာ ခပ္ဖြဖြ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႕ျပင္မည့္ ပန္းကန္ထဲ သေဘၤာ႐ြက္ခင္းကာ လက္ဖက္သုပ္ျပီးသားကို ခပ္ဖြဖြ ထည့္ေပးပါ
- လက္ဖက္သုပ္ေပၚမွ ပုဇြန္ေျခာက္ကို ျဖဴ းေပးကာ င႐ုတ္သီးစိမ္း ၾကက္သြန္ျဖဴတို႕ကို ပန္းကန္ထဲထည့္ေပးပါ
- ပန္းကန္ထဲမွာ ခင္းထားေသာ သေဘၤာ႐ြက္ကို တစ္လုပ္စာေလးေတြဖဲ့ျပီး ေျပာင္းဖူးလက္ဖက္သုပ္ ထည့္ကာ ၾကက္သြန္ျဖဴ င႐ုတ္သီးစိမ္းတို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ကာ စားသံုးႏိူင္ပါျပီ။
လက္ဖက္သုပ္ကေတာ့ ႀကိဳက္ၿပီးသားမုိ႔ တဝႀကီးကိုဘဲ အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္ .... ^___^
ReplyDeleteေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ
ReplyDeleteThis comment has been removed by the author.
ReplyDeleteစားခ်င္စဖြယ္ေလးေတြအျမဲတင္ေပးတဲ့တီတီေရ....တခ်ိဳ႕ဟာေလးေတြ ကူးယူေဖာ္ျပခြင့္ျပဳပါေနာ္....Credit နဲ႔အတူပါ
ReplyDeleteယူပါေနာ္ သမီးေရ
Delete