ဒီေန႕ေတာ့ ေက်ာင္းပိတ္ အလုပ္ပိတ္ရက္ေလးကလဲ ျဖစ္ျပန္ မိသားစုစံုတဲ့ ရက္ေလးလဲ ျဖစ္ျပန္ေလေတာ့ လက္ဖက္အသားေလး ႏွပ္တန္တာႏွပ္ သုပ္တန္တာသုပ္ ျဖစ္ပါတယ္ အစားအေသာက္ ျပင္ဆင္ေနရရင္ မပ်င္းတတ္ေလေတာ့ မာမာတစ္ေယာက္ မီးဖိုေဆာင္ထဲမွာ အလုပ္႐ွဳပ္ရ ျပန္ျပီေပါ့ေနာ္။
အခုေတာ့ လက္ဖက္အခ်ဳိ ႏွပ္နည္းေလး မ်ွေဝခ်င္ပါတယ္ တစ္ယာက္နဲ႕တစ္ေယာက္ ႏွပ္ပံုႏွပ္နည္းေလးေတြ ကြာခ်င္ကြာပါလိမ့္မယ္ မာမာကေတာ့ မာမာ့အေမ အလွဴ အတမ္းေတြ ေကြ်းတဲ႔အခါမွာ ႏွပ္တဲ့နည္းေလးအတိုင္း ႏွပ္ထားတာပါ စားတဲ့အခါ အရသာကေတာ့ နတ္သုဒၵါလိုပါဘဲရွင္ိ။
လက္ဖက္အခ်ဳိႏွပ္ရန္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- လက္ဖက္အသား (လက္ဖက္အညြန္႕ ) - ထမင္းစားဇြန္း ဆယ္႔ငါးဇြန္း
- ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ - ထမင္းစားဇြန္း ငါးဇြန္းေမာက္ေမာက္
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁ဆယ္႔ငါးမႊာ
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္၀က္သာသာ
- အခ်ဳိမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ေျမပဲဆီစစ္စစ္ - လိုသေလာက္ သံုးေပးပါ
- လက္ဖက္အညြန္႕မဟုတ္ဘဲ လက္ဖက္အၾကမ္းကို သံုးပါက လက္ဖက္အသားကို ေရ ၂ထပ္ေလာက္ေဆးျပီး ေရစင္ေအာင္ညွစ္ကာ င႐ုတ္ဆံုထဲမွာ ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းေပးျပီးမွ လက္ဖက္ကို ႏွပ္ေပးပါ
ျပဳလုပ္ပံု
- လက္ဖက္အညြန္႕ကို ေရႏွင့္ ခပ္ဖြာဖြာလွဳပ္ျပီး ေဆးကာ လက္ႏွစ္ဖက္ႏွင့္ ေရစင္ေအာင္ ညွစ္ေပးပါ
- ေရစစ္သြားပါက ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တစ္လံုးထဲထည့္ျပီး ဖြထားပါ
- ၾကက္သြန္ျဖဴ ဆယ္မႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မညက္တစ္ညက္ ေထာင္းထားပါ
- က်န္တဲ့ငါးမႊာကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မထူမပါး အေနေတာ္ အကြင္းလိုက္လွီးထားပါ
- ေရေဆးထားေသာ လက္ဖက္အသားမ်ား ဆား ပုဇြန္ေျခာက္မွဳန္႕ အခ်ဳိမွဳန္႕ ၾကက္သြန္ျဖဴေထာင္းတို႕ကို ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ထည့္ေပးျပီး ခပ္ဖြဖြ အားလံုးသမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ နယ္ျပီးတာနဲ႔ ျမည္းၾကည့္ျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ အကြင္းလိုက္ လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင့္ ဆီထည့္ျပီး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ
- အရသာ အားလံုးသမ သြားပါက ေလလံုေသာ ဖန္ပုလင္းထဲတြင္ ထည္႔ေပးပါ
- လက္ဖက္အသားမ်ား ဆီျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး အဖံုးလံုေအာင္ ပိတ္ေပးကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ ထားျပီးစားပါက ႏွစ္ေပါက္ေအာင္ စားသံုးနိုင္တဲ့ လက္ဖက္အခ်ဳိႏွပ္ေလးရပါျပီ။
လက္ဖတ္ ကုိယ့္ဖာသာ နွပ္ဖုိ. လက္ဖတ္အညြန္.ရြက္ကုိ နုိင္ငံၿခားမွာ ဆုိ ဘယ္လုိေခၚၿပီး ဘယ္လုိေနရာမွာ ၀ယ္လုိ.ရပါသလဲ ေၿပာၿပပါဦး။ ဗူးပံု၊ အထုတ္ပံု ရွိရင္ ၿပပါလား
ReplyDeleteေနတဲ့နိုင္ငံ အေပၚမူတည္ပါေသးတယ္
ReplyDeleteစကၤာပူလိုေနရာမ်ဳိးဆိုရင္ေတာ့ ျမန္မာဆိုင္တိုင္းမွာ ရနိုင္ပါတယ္ အေနာက္နိုင္ငံေတြမွာေတာ့ ႐ွိမယ္ မထင္ဘူးေနာ္