ဒီေန႕ေတာ့ ပိတ္ရက္ေလးမွာ စူ႐ွီေလးလုပ္စားျဖစ္ၾကတယ္ အပ်င္းလဲေျပ ေငြကုန္လဲသက္သာေပါ့ေနာ္ အျပင္မွာထြက္စားရင္ ၃ေယာက္စာဆို အနည္းဆံုး $ 50 နဲ႕ေတာင္ ၀မယ္မထင္ပါဘူး အိမ္မွာလုပ္စားေတာ့ အလြန္ဆံုးကုန္မွ $8 ေလာက္ဘဲ ကုန္မွာပါ။
အားလပ္ရက္ေလး အိမ္မွာ မိသားစုေပ်ာ္ေပ်ာ္ပါးပါးေလး စားရေအာင္ လုပ္စားၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ဆူ႐ွီဆန္ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူးကို ခ်က္ထားေသာထမင္း
- စူ႐ွီလုပ္ရာတြင္သံုးေသာ မေရာနိ - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခြဲ
- စူ႐ွီလုပ္ရာတြင္ သံုးေသာ Sushi Seasoning. - ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းသာသာ
- ပါးလွပ္ေနေအာင္ လွီးထားေသာ မံုလာဥနီ - အခ်ပ္ ၂၀
- ပါးလွပ္ေနေအာင္ လွီးထားေသာ သခြားသီး - အခ်ပ္ ၂၀
- က်ဴနာငါးဗူး - 95g
- စူ႐ွီလုပ္ရန္ ေရညိွ႐ြက္ - ၄႐ြက္
- ပါးလွပ္ေနေအာင္လွီးျပီး အခ်ဥ္တည္ထားေသာ ခ်င္းခ်ဥ္ - ၁၀ခ်ပ္ (စူ႐ွီစားျပီး ခံတြင္း႐ွင္းရန္စားေသာ ခ်င္းခ်ဥ္ကို သံုးထားပါတယ္ )
- Soy Sauge ထမင္းစားဇြန္း - ၃ဇြန္းခန္႕
ျပဳလုပ္ပံု
- ထမင္းကိုက်က္က်က္ခ်င္း အရင္ဆံုး ဗီနီကာ မ႐ိုးနိတို႕ႏွင့္ ခပ္ဖြဖြနယ္ထားပါ
- အရင္ဆံုး စူ႐ွီလိတ္ေသာ ယင္းလိတ္ေပၚမွာ ေရညိွဖတ္ကိုခင္းပါ
- ယင္းလိပ္မ႐ွိပါက ေအာက္ေျခအမာ ျပင္ညီတခုခုေပၚမွာ ခင္းေပးပါ
- ေရညိွိဖတ္ေပၚမွာ လက္ကိုေရစြတ္ျပီး ထမင္းကို ခပ္ျပန္႕ျပန္႕ခင္းေပးပါ
- ထမင္းေပၚမွာ က်ဴနာငါးကို အရည္စစ္ျပီး ျဖန္႕ခင္းေပးပါ
- က်ဴနာငါးအေပၚမွာ မံုလာဥနီကို ခင္းေပးပါ
- မံုလာဥနီေပၚမွာ သခြားသီးဖတ္ေလးမ်ား ခင္းေပးပါ
- သခြားသီးဖတ္ေပၚမွာ ထမင္းတထပ္ကို ျဖန္႕ျပီး ခင္းေပးပါ
- ထမင္းေပၚမွာမွ ေရညိွတ႐ြက္ ထပ္ခင္းေပးပါ
- အားလံုးျပီးပါက ခပ္ထက္ထက္ဓါးကို ေရစြတ္ျပီး ဆင္းဒ၀ွစ္ ပံုစံလွီးေပးပါ
- စုစုေပါင္း စူ႐ွီဆင္းဒ၀ွစ္ ၁၆ခ်ပ္ ရပါမယ္
- အဆင္သင့္ ျဖစ္ေသာအခါ Sushi Soy Sauge & Ginger တို႕ႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး စားသံုးနိုင္ပါျပီ။
လုပ္စားၾကည္႔မယ္မမမာေရ...................................
ReplyDeleteလြယ္တယ္ေနာ္ လုပ္စားၾကည့္ေနာ္
Deleteဒီကေန႔ အြန္လိုင္းျပန္တက္ျဖစ္တာမို႔ စာေႂကြးေတြလိုက္ရွင္းေနတယ္ မာမာေရ....
ReplyDeleteဆူရွီလုပ္နည္းအသစ္္မို႔ ယူသြားၿပီ ေက်းဇူးေနာ္ :)
ဟုတ္ကဲ့ပါ တီတင့္ေရ
Delete