အားလပ္ရက္ မိသားစု စံုခ်ိန္ေလးမွာ အျပင္ထြက္ျပီး အစားအေသာက္စားတဲ့ အေလ့အထက မာမာတို႕မိသားစုေလးမွာ မ႐ွိေလေတာ့ အိုးသူႀကီး မာမာတေယာက္ ဒီေန႕ေတာ့ မုန္႕ဖုတ္ေလသတည္းေပါ့ေနာ္
Vanilla Shortbread ေလးက နို႕ပူပူေလးနဲ႕ စိမ္စားမလား ေကာ္ဖီပူပူေလးနဲ႕ေသာက္မလား လက္ဖက္ရည္ေလးနဲ႕တြဲလိုက္မလား အရမ္းကို ေကာင္းလြန္းပါတယ္။
မာမာလုပ္တဲ့နည္းေလး ေျပာပါမယ္
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- 250 g (Plain) flour
- 250 g cornflour
- 1 teaspoon baking powder
- 125 g butter,cut up
- 1/4 teaspoon salt
- 150 g sugar
- 2 eggs
- 1 teaspoon vanilla extract (essence )
ျပဳလုပ္ပံု
- ဇလံုက်ယ္က်ယ္ တလံုးထဲမွာ ဆား ဂ်ဳံမွဳန္႕ ဘိတ္ကင္းေပါင္ဒါ ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႕တို႕ကို သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေထာပတ္ကို ဘလင္ဒါထဲထည့္ျပီး ေက်ေအာင္ႀကိတ္ေပးပါ
- သမျပီးေမႊထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕မ်ားကို ဗလင္ဒါထဲထည့္ျပီး သၾကား ၾကက္ဥ vanilla တို႕ႏွင့္အတူထည့္ျပီး ႀကိတ္ေပးပါ
- အားလံုး သမသြားတာနဲ႕ အျပင္ထုတ္ျပီး ေခ်ာမြတ္ေသာ ဒိုးသားရေအာင္ လက္နဲ႕ဖိနယ္ေပးျပီး ဒိုးသားကို ပလပ္စတစ္ႏွင့္ပါတ္ကာ ေရခဲေသတၱာထဲမွာ နာရီ၀က္ေလာက္ ထည့္ထားပါ
- နာရီ၀က္ျပည့္တာနဲ႕ ဒိုးသားကို အျပင္ထုတ္ေပးပါ
- ဒိုးသားထုတ္ျပီးတာနဲ႕ oven ကို 190°c/gas နဲ႕ မီးကိုဖြင့္ေပးထားပါ
- မ်က္ႏွာျပင္ညီေသာ ေနရာမွာ ဂ်ဳံမွဳန္႕အနည္းငယ္ ျဖဴးေပးပါ
- ျဖဴးထားေသာ ဂ်ဳံမွဳန္႕ေပၚမွာ ဒိုးသားကို တင္ျပီး ဒလိမ့္တုန္းနဲ႕ လွိမ့္ေပးပါ
- 1/4 inches အထူအေနအထားရတာနဲ႕ ကြတ္ကီးျဖတ္ေသာ ကြင္းေလးမ်ားႏွင့္ျဖတ္ေပးပါ
- မုန္႕ဖုတ္မည့္ ဗန္းထဲမွာ တခုႏွင့္တခု လက္တလံုးသာသာစီျခားျပီး ထည့္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ oven ထဲထည့္ျပီး ၁၀မိနစ္မွ ၁၅မိနစ္အတြင္း ဖုတ္ေပးပါ
- ေဘးအနားမ်ား အေရာင္ေျပာင္းျပီး မုန္႕သားက်က္တာနဲ႕ မီးဖိုထဲက ထုတ္ျပီး အေအးခံကာ စားသံုးနိုင္ပါျပီ
ဗလင္ဒါ မ႐ွိပါက ေထာပတ္ကို အပူေပးျပီးေဖ်ာ္ကာ ဇလံုထဲထည့္ျပီး ဒိုးသားရေအာင္ စိတ္ရွည္လက္ရွည္ နယ္ေပးရင္လဲ ရပါတယ္။
No comments:
Post a Comment