Sunday 30 August 2015

ပက်ထိုင်း ဆန်ပြားကြော်


လိုအပ္ေသာ ပစၥည္းမ်ား ျပင္ေပးထားပါ

ဆန္ျပားထုတ္ကို သံုးထားပါတယ္

ေရေႏြးဆူဆူထဲမွာ ေပ်ာ့လာတဲ့ထိ ျပဳပ္ျပီး
႐ေႏြးသြန္ကာ ေရေအးႏွင့္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ

ၾကက္သားကိုေၾကာ္ေပးပါ

ပုဇြန္ကို ဆက္ေၾကာ္ေပးပါ

ၾကပ္ဥကို မက်က္တက်က္ အေနအထားရေအာင္
 ေၾကာ္ေပးျပီး ၾကက္သြန္နီ ၾကက္သြန္ျဖဴကို 
ဆက္တိုက္ထည့္ပါ

လိုအပ္ေသာအစာမ်ား တခါထဲထည့္ျပီး 
အားလံုးသမေအာင္ေမႊေပးပါ

အားလံုးသမသြားပါက ေဂၚဖီႏွင့္ 
မံုလာဥနီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ

ေနာက္ဆံုးမွဆန္ျပားဖတ္ ထည့္ျပီးေၾကာ္ေပးပါ

အားလံုးသမသြားတာနဲ႕ အရသာျမည္းကာ
 ေ႐ႊပဲသီးထည့္ေမႊေပးျပီး မီးပိတ္ျပီးတာနဲ႕
 ပူပူေလး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
ဒီေန႕မနက္ေတာ့ ရာသီဥတုေလး အကူးအေျပာင္းမွာ ေခါက္ဆြဲေၾကာ္စားရင္ ေကာင္းမလား စဥ္းစားမိရင္းက ပက္ထိုင္းဆန္ျပားေလး ေၾကာ္စားျဖစ္သြားပါတယ္ စားရတာ အရသာလဲ ေကာင္းလြန္းလို႕ ဆန္ျပားေၾကာ္ေၾကာ္နည္းေလး မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

၂ပြဲစာအတြက္ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. မျပဳပ္ရေသးေသာ ဆန္ျပား - 100 g
  2. ခပ္ေသးေသး ႏုတ္ႏုတ္လွီးထားေသာ ၾကက္သား - 150 g
  3. အခြံခြာ ေၾကာမွ အမဲေၾကာင္းထုတ္ထားေသာ ပုဇြန္ထုတ္ - ၆ေကာင္ခန္႕
  4. သံပုရာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  5. ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
  6. သၾကား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္းေမာက္ေမာက္
  7. ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တလံုးကို အေျမွာင္းလိုက္ လွီးထားပါ
  8. ၾကက္သြန္ျဖဴ - ၃မႊာကို အခြံခြာျပီး နုတ္နုတ္စဥ္းထားပါ
  9. င႐ုတ္ဆီ - ထမင္းစားဇြန္ တစ္ဇြန္းခြဲ
  10. ဆီ - စားပြဲတင္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
  11. ၾကက္ၪ - ႏွစ္လံုးေ
  12. ဂၚဖီ - အနည္းငယ္ ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  13. မံုလာဥနီ  - အနည္းငယ္ အ႐ွည္အေျမွာင္းေလးမ်ား ရေအာင္လွီးထားပါ

ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
  • ေအာက္ေျခမကပ္ေသာ ဒယ္အိုးကို အပူေပးျပီး ဆီထည့္ေပးပါ
  • ဆီပူလာပါက ၾကက္သားကို အရင္ဆံုး ၄မိနစ္ေလာက္ ေၾကာ္ေပးျပီး ေဘးကိုတြန္းထားပါ
  • ၾကက္သားအေရာင္ေျပာင္းျပီး မာလာပါက ပုဇြန္ကို ၂မိနစ္ခန္႕ထည့္ေၾကာ္ကာ ေဘးကိုတြန္းထားပါ
  • ပုဇြန္ေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ၾကက္ဥကိုေဖာက္ထည့္ကာ အႏွစ္ကို အသာခြဲေပးျပီး အကာမက်က္တက်က္ရေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ ၾကက္သြန္အျဖဴအနီကို ထည့္ေၾကာ္ေပးျပီး ေဘးကိုတြန္းထားပါ
  • ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ ေဂၚဖီႏွင့္မံုလာဥနီကို မိနစ္၀က္ေလာက္ေၾကာ္ေပးျပီး ငါးငံျပာရည္ သၾကား သံပုရာရည္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေဆာ့ အခ်ဥ္ရည္တို႕ ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
  • အားလံုးေၾကာ္ျပီးတာနဲ႕ ဆန္ျပားကိုထည့္ေမႊကာ ေ႐ႊပဲသီးထည့္ေမႊေပးျပီး အရသာျမည္း၍ လိုသလိုျပင္ကာ စားပြဲျပင္နိုင္ပါျပီ။

2 comments:

  1. အစ္မတင္သမွ် မုန္႔ေတြ၊ ဟင္းေတြ အားလုံးကို အားေပးသြားပါတယ္ေနာ္။
    ငါးပိရည္ေဖ်ာ္ကို အႀကိဳက္ဆုံး .... ^___^

    ReplyDelete
  2. ေက်းဇူးပါ ညီမေလးေရ

    ReplyDelete