Sunday 9 August 2015

သာကူ ကြက်သားအစာသွပ်ပေါင်း










ဟင္းေလးေတြ မုန္႕ေလးေတြ မခ်က္ျဖစ္ မလုပ္ျဖစ္ေတာ့ဘူးလား ေမးလာတဲ့ မိတ္ေဆြကို အားနာလြန္းလို႕ ဒီေန႕ေတာ့ သာကူအစာသြပ္ေလးနဲ႕ ေျဖသိမ့္ပါရေစ။

ဟင္းေလးေတြလဲ ခ်က္ျဖစ္ပါတယ္ မုန္႕ေလးေတြလဲ လုပ္ျဖစ္ပါတယ္ ဒါေပမဲ့  face book မွာေရာ blog မွာေ႐ာ page မွာပါ မတင္ျဖစ္ခဲ့တာပါ။

အားလံုးက သဘာ၀ေဘး အႏၲရာယ္ႀကီး ခါးဆီးခံေနရခ်ိိန္မွာ ဟင္းေတြ မုန္႕ေတြမတင္ရက္ခဲ့လို႕ပါ အခုေတာ့ မာမာလဲ လွဴနိုင္သေလာက္ေလး တတပ္တအား လွဴျပီးျပီမို႕ တာ၀န္မေက်ေသးမွန္း သိေနေပမဲ့ စိတ္ထဲနည္းနည္းေပါ့သြားတယ္ ထင္မိတာနဲ႕ မိတ္ေဆြတို႕ဆီျပန္လာခဲ့ပါျပီ။

ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားသာကူ အစာသြပ္နည္းေလး တင္ေပးပါမယ္ ျပင္ဆင္ရတာ အမယ္နည္းနည္းမ်ားလို႕ ခက္တယ္ထင္ရေပမဲ့ စားရတာေတာ့ တကယ္ကို ေကာင္းပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား




  1. သာကူေစ႔ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူးတဗူး
  2. ၾကက္သား - 50 g
  3. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၁၀မႊာ
  4. ဆီ - ထမင္းေပါင္းအိုး ဆန္ခ်င္ဗူး ၁ဗူး
  5. နႏြင္းမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  6. င႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းဖ်ား ပါတယ္ဆို႐ံုေလး
  7. င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္းတဇြန္း
  8. ဆား-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (သာကူႏွင့္ၾကက္သားတြင္ မွ်ထည့္ေပးပါ)
  9. အရသာမွဳန္႕-  လက္ဖက္ရည္ဇြန္ တ၀က္( သာကူႏွႏွင့္ၾကက္သားတြင္ မွ်ထည့္ေပးပါ)
  10. နံနံပင္ - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ပံု

  1. ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး ႏုတ္ႏုတ္စဥ္းထားကာင႐ုတ္ေကာင္းမွဳန္႕ ဆားအနည္းငယ္ အရသာမွဳန္႕အနည္းငယ္ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး နယ္ထားပါ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး မညက္တညက္ ေထာင္းထားကာ တ၀က္ကို ဆီခ်က္ခ်က္ျပီး ၾကက္လာပါက ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  3. ထိုဆီထဲမွာဘဲ ၾကက္သြန္ျဖဴတ၀က္ႏွင့္ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕တို႕ထည့္ျပီး င႐ုတ္သီး ဆီခ်က္ခ်က္ကာ  ဆယ္ျပီး ဆီစစ္ထားပါ
  4. သာကူကို ေရေႏြးတယ္ဆို႐ံုေလးနဲ႕ ေရျမဳပ္ေအာင္ထည့္ျပီး ၅မိနစ္ေလာက္ စိမ္ထားေပးပါ
  5. သာကူေစ႔မ်ား ပြလာတာနဲ႕ ပိုေနေသာေရမ်ားကို သြန္ျပီးစစ္ေပးပါ
  6. သာကူေစ႔မ်ား ထည့္ေပါင္းမည့္ ပန္းကန္လံုးေလးမ်ားကို ဆီသုပ္ထားေပးပါ
  7. သာကူေစ႔မ်ား ေရစစ္သြားပါက ထမင္စားဇြန္း ၂ဇြန္းစာေလာက္ယူကာ လက္၀ါးေပၚတင္ျပီး အလယ္မွာ ခ်ဳိင့္ခြက္ေလးရေအာင္ လုပ္ေပးကာ ထိုအထဲကို ၾကက္သား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တဇြန္းသာသာ ထည့္ျပီး သာကူေစ႔ႏွင္႔ ျပန္အုပ္ကာ အလံုးေလး လံုးေပးပါ
  8. လံုးထားေသာ အလံုးေလးမ်ားကို ဆီသုပ္ထားေသာ ပန္းကန္ထဲ ထည့္ေပးပါ
  9. ေအာက္ခံေပါင္းအိုးကို ေရဆူေအာင္တည္ျပီးမွ ေပါင္းဇကာထဲ သာကူလံုး ပန္းကန္မ်ား စီထည့္ကာ ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းေပးပါ
  10. သာကူသားမ်ား ၾကည္လာပါက သာကူအစာသြပ္ေလးေတြ ရပါျပီ
  11. သာကူအစာသြပ္ေပၚကို ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္ င႐ုတ္သီးဆီခ်က္မ်ား ထည့္ကာ နံနံပင္ေလးႏွင့္ တြဲဖက္ျပီး သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ
  12. အသားမစားေသာသူမ်ားအတြက္ အသားေနရာမွာ ပဲျပားသို႕မဟုတ္ အသားတုကို နုတ္နုတ္စဥ္းျပီး ထည့္နိုင္ပါတယ္။

No comments:

Post a Comment