မအားတဲ့ၾကားက ေျပးေျပးလႊားလႊားေလးနဲ႕ လက္ပံေခါင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး လာပို႕ပါတယ္ ခ်က္ရလြယ္သေလာက္ စားရတာေကာင္းလြန္းလို႕ ၾကက္သား၀က္သားမ်ားနဲ႕ မလဲႏိူင္ေပါင္႐ွင္ေပါ့ေနာ္။
မာမာေနတဲ့ျမိဳ႕ေလးမွာ လမ္းေဘးအလွစိုက္ၾကတဲ့ လက္ပံပင္ေလးေတြက ေႂကြက်ေနတဲ့ အပြင့္ေလးေတြကိုေကာက္ျပီး ေနလွန္းကာ ခ်က္ထားတာပါ အင္မတန္စားလို႕ေကာင္းတဲ့ လက္ပံေခါင္းဟင္းေလးမို႕ ႀကံဳတဲ့အခါ ခ်က္စားဖို႕ ခ်က္နည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- လက္ပံေခါင္းအေျခာက္ - ၁၀ခု
- ေဂၚရခါးသီး - အလံုးႀကီးႀကီး တျခမ္း ဗူးသီးနဲ႕လဲ ခ်က္လို႕ရပါတယ္
- ေဂၚဖီအၾကမ္းဖတ္ - ၂႐ြက္
- ပန္းေဂၚဖီ - အခက္ႀကီးႀကီး ၃ခက္
- ပန္းေဂၚဖီအ႐ိုး - ခပ္နုနု ၅႐ိုး
- မံုလာဥနီ - ဥႀကီးႀကီး တစ္ပိုင္း
- ခရမ္းခ်ဥ္သီး - အလံုးႀကီးႀကီး တစ္လံုး
- ပုဇြန္ထုတ္ - ၅ေကာင္
- မက်ီးသီးမွည္႕ - ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္
- ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္း
- အရသာမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕- လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၂မႊာ
- ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
- ခ်င္း - အနည္းငယ္
ျပင္ဆင္ခ်က္ျပဳပ္ပံု
- လက္ပံေခါင္းအေျခာက္ကို မခ်က္ခင္ နာရီ၀က္ေလာက္ ေရစိမ္ထားပါ
- မက်ည္းသီးအမွည့္ကိုလဲ ေရစင္ေအာင္ေဆးျပီး ေရစိမ္ထားပါ
- င႐ုတ္သီးမွဳန္႕ကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ၾကက္သြန္နီ ခ်င္းတို႕ကို အခြံခြာျပီး ေထာင္းထားပါ
- ပုဇြန္ထုတ္ကို အခြံမခြာဘဲ ေခါင္းထဲမွ အမဲအိတ္ႏွင့္ေၾကာဘက္မွ အမဲေၾကာင္းတို႕ကို ထုတ္ထားပါ
- ေဂၚဖီ ေဂၚရခါးသီး မံုလာဥနီ ပန္းေဂၚဖီ ပန္းေဂၚဖီအ႐ိုး ခရမ္းခ်ဥ္သီးတို႕ကို ေရစင္ေအာင္ေဆးကာ သင့္သလိုလွီးျပီး လက္ပံေခါင္းမ်ားႏွင့္အတူ ဆား ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕ နႏြင္းမွဳန္႕တို႕ကို အိုးတလံုးထဲထည့္ပါ
- ထိုအထဲသို႕ ပုဇြန္ႏွင့္ င႐ုတ္သီးေထာင္း ဆီတို႕ထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးပါက ရည္အနည္းငယ္ထည့္ကာ အိုးအဖံုးအုပ္ျပီး ဆူေအာင္တည္ေပးပါ
- ေရဆူျပီး အ႐ြက္မ်ား ႏူးလာပါက အဖံုးဖြင့္ျပီးေမႊကာ ေရလိုသေလာက္ထဲ့ျပီး ဆူေအာင္ထပ္တည္ပါ
- ေရဆူလာပါက မက်ီးရည္ထည့္ကာ အရသာျမည္းျပီး လိုအပ္သလို ျပင္ေပးကာ ေရပြက္ပြက္ဆူလာရင္ လက္ပံေခါင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္းေလး ရပါျပီ။
လက္ပံပြင့္ကို ပြင့္ဖတ္မ်ားဖယ္ျပီး
ေျခာက္သြားတဲ့အထိ ေနလွန္းေပးပါ
ေနပူပူမွာ ၃ရက္ေလာက္ လွမ္းေပးရင္ ရပါတယ္
ပါဝင္ေသာအသီးအ႐ြက္မ်ားႏွင့္ ေရာျပီး ခ်က္ပါမယ္
င႐ုတ္သီးဆားေထာင္း
တို႕စရာ
လက္ပံေခါင္း ခ်ဥ္ရည္ဟင္း
No comments:
Post a Comment