ဒီေန႕လုပ္စားျဖစ္တဲ့ မႏၲေလး ထိုးမုန္႕ေလးပါ စားခ်င္လာျပီဆို ခ်က္ျခင္း ျပင္ဆင္ျပီး လုပ္တတ္တဲ့ စိတ္ေလးက ကိုယ့္အတြက္ ပါရမီျဖည့္ဖက္ေလး ျဖစ္ခဲ့ရပါတယ္။
အရမ္းအရမ္းကို စားလို႕ေကာင္းလြန္းလို႕ အားလပ္ရက္ေလးမွာ လုပ္စားရေလေအာင္ မ်ွေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား
- ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ - 200 g
- သၾကားျဖဴ - 50 g
- ဆီ - 50 g
- ေထာပတ္ - 200 g
- အုန္းနို႕ - 200 ml
- ေရ - 50 ml
- ဘိန္းေစ့ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
- ေျမပဲေလွာ္ - အေစ့ ၂၀ခန္႕
- အုန္းသီးဖတ္ - 2 cups
- ဆီ - လက္ဖက္ရည္ အၾကမ္းပန္းကန္ တလံုး (အုန္းသီးဖတ္႕ေၾကာ္ရန္)
ျပင္ဆင္ပံု
- ေျမပဲေလွာ္ျပီးသားကို အခြံခြ်တ္ထားကာ ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ားကို ျပင္ထားေပးပါ
- ေဇာက္နက္ေသာ အိုးတလံုးထဲမွာ ေရႏွင့္အုန္းနို႕ကိုထည္႔ျပီး ပူတယ္ဆို႐ံုေလး အပူေပးလိုက္ပါ
- ပူလာတာနဲ႕ေကာက္ညွင္းမွဳန္႕ကို ထည့္ေပးျပီး သမသြားေအာင္ ေမႊေပးပါ
- ေနာက္ထပ္ အိုးတလံုးထဲမွာ ဆီႏွင့္ ေထာပတ္ကိုထည္႔ျပီး ေထာပတ္ေပ်ာ္သြားေအာင္ အပူေပးပါ
- ေထာပတ္ ေပ်ာ္လာတာနဲ႕ ေကာက္ညွင္းမွဳန္႔ကို အိုးထဲထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ
- ေမႊေနစဥ္ အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးျပီး သၾကားကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- လက္အားသန္သန္ႏွင့္ ၁၀မိနစ္ေလာက္ေမႊေပးျပီး မုန္႕သားၾကည္လာတာနဲ႕ ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲကို ထည့္ေမႊေပးပါ
- မုန္႕သားၾကည္လာျပီး ဘိန္းေစ့ႏွင့္ ေျမပဲတို႔ သမသြားတာနဲ႕ ေထာပတ္ဆီမ်ားလဲ ျပန္ထြက္လာပါလိမ့္မယ္
- ေထာပါတ္ဆီမ်ား ျပန္ထြက္လာတာနဲ႔ မုန္႕ထည္႔မည္႔ ဗန္းတခုထဲ ေျပာင္းထည့္ကာ အေအးခံထားေပးပါ
အုန္းသီးေၾကာ္ရန္
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထည္႔ျပီး ဆီကိုအပူေပးလိုက္ပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕ မီးကိုအေနေတာ္ ေလ်ွာ႔ေပးျပီးမွ အုန္းသီးဖတ္မ်ားကို ထည့္ေၾကာ္ေပးပါ
- အုန္းသီးဖတ္မ်ား ကြ်မ္းမသြားေစရန္ ဆက္တိုက္ေမႊေပးပါ
- အုန္းသီးဖတ္မ်ား ေ႐ႊ၀ါေရာင္ သန္းလာတာနဲ႕ ဆယ္ျပီးဆီစစ္ထားပါ
- ဆီစစ္ျပီး ေအးသြားတာနဲ႕ အေအးခံထားေသာ ထိုးမုန္႕အေပၚမွာ ျဖဴးေပးျပီး စားသံုးရန္ ျပင္ေပးနိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment