ဒီေန႕ေတာ့ ၾကက္သားကို ဆီသတ္ျပီး ၾကာဇံခ်က္ေလး ခ်က္စားျဖစ္ပါတယ္ ထမင္းမစားခ်င္တဲ့ အခါမ်ဳိးမွာ အခုလို ၾကာဇံခ်က္ ပူပူေလးခ်က္ျပီး ေသာက္ရတာကလဲ အရသာေတြ႕ေစတဲ့ အစာတစ္ခုပါဘဲေနာ္။
ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ မာမာခ်က္တဲ့ နည္းေလးကို မွ်ေ၀ခ်င္ပါတယ္ အားလပ္တဲ့အခ်ိန္ မိသားစုေတြ သူငယ္ခ်င္းေတြနဲ႔ ဆံုၾကတဲ့ အခါတို႔ အိမ္မွာအလွဴအတန္း လုပ္တဲ့အခါတို႔မွာ သိပ္ျပီးပင္ပင္ပန္းပန္း လုပ္စရာ မလိုဘဲ ခ်က္ထားတဲ့ နည္းေလးမို႕လို႔ ခ်က္ၾကည့္ေစခ်င္ပါတယ္ရွင္။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၄ေယာက္စာအတြက္)
- ဂ်ဳံၾကာဇံ - 50 g
- ၾကက္အ႐ိုးအသား - 500 g
- မွဳိေျခာက္ - ၇ပြင့္
- ပန္းေျခာက္ - ၁၀ခု
- ပဲလိပ္ - တစ္ေခ်ာင္း
- ၾကက္သြန္နီ အေသး - ၁၀လံုး (ဟင္းရည္အိုးထဲထည္႔ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး သံုးမႊာ (ၾကက္သားဆီသတ္ရန္)
- ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး သံုးမႊာ (ဟင္းရည္ထဲခပ္ရန္ )
- ၾကက္သြန္နီ - အႀကီး တစ္လံုး (ၾကက္သားဆီသတ္ရန္ )
- ငံုးဥ - ၁၀လံုး ( အခုခ်က္တဲ့အထဲ မထည့္ထားပါ )
- င႐ုတ္ေကာင္း - ၁၅ေစ့ခန္႕
- နႏြင္းမွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း (ဆီသတ္ရန္ႏွင့္ ၾကက္သားအရသာနယ္ထဲ ထည့္ရန္)
- င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
- ငါးငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း( ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းရည္ထဲထည့္ရန္)
- အရသာမွဳန္႕. - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ႏွစ္ဇြန္း (ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္ႏွင့္ ဟင္းရည္ထဲထည့္ရန္ )
- ဆား - လိုသေလာက္ (ဟင္းရည္အရသာျပင္ရန္)
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္း
ၾကက္သားဆီသတ္ရန္
- မွဳိေျခာက္ ဂ်ဳံ ၾကာဇံ ပန္းေျခာက္ ပဲလိပ္တို႕ကို ဟင္းရည္မခ်က္ခင္ သပ္သပ္စီခြဲျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ေရတစ္နာရီေလာက္ က်ဳိျပီးစိမ္ထားေပးပါ
- ေရစိမ္ထားတာ ပြလာပါက မွဳိေျခာက္မ်ားကို ေက်ာက္ခဲႏွင္႔သဲမ်ား စင္သြားေအာင္ ေဆးထားပါ
- ဂ်ဳံ ၾကာဇံကို အလယ္မွေနျပီး ပိုင္းထားေပးပါ
- ပန္းေျခာက္ကို ေရေဆးျပီး အထံုးေလးေတြ ထံုးထားေပးပါ
- ပဲလိပ္ကို အေနေတာ္ေလးေတြ ပိုင္းထားေပးပါ
- ၾကက္သားကို ေရေဆးျပီး နႏြင္းမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ ဆား လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ႏွင္႔ အရသာမွဳန္႔ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္တို႔နဲ႔ အရသာဝင္ေအာင္ နယ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို အိုးထဲထည္႔ျပီး ေရျမဳပ္ေအာင္ထည္႔ကာ ျပဳပ္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူလာတာနဲ႔ အိုးအဖံုးက္ို နည္းနည္းေလး ဟထားျပီး ၾကက္သားမႏူးတစ္ႏူး အေနအထားရလာေအာင္ ျပဳပ္ေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားကို ဆယ္ျပီးအေအးခံေပးကာ အသားထြင္ျပီး လက္တစ္လံုးစာ အေနေတာ္ အတံုးေလးေတြ ထြင္ထားပါ
- ၾကက္႐ိုးမ်ားကိုေတာ႔ အခ်ဳိရည္ရေအာင္ ၾကက္ျပဳပ္ရည္အိုးထဲ ျပန္ထည္႔ထားပါ
- ၾကက္သြန္နီ အေနေတာ္ တစ္လံုး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာ ခ်င္း လက္တစ္ဆစ္ခန္႕ကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ င႐ုတ္သီး အေရာင္တင္မွဳန္႕ႏွင့္ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီထမင္းစားဇြန္း ၄ဇြန္းကို အပူေပးျပီး နႏြင္းမွဳန္႕ လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္ခန္႕ထည့္ကာ အပူေပးပါ
- ဆီပူလာတာနဲ႕င႐ုတ္သီး ေထာင္းထားတာကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ
- ဆီသတ္နံ႕ေမႊးလာတာနဲ႕ အသားထြင္ထားေသာ ၾကက္သားျပဳပ္ျပီးသားကို ထည့္ျပီးဆီသတ္ေပးပါ
- ၾကက္သားအသား အနည္းငယ္ မာလာတာနဲ႕ ၾကက္႐ိုးျပဳပ္အိုးထဲ ထည့္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ ဥအေသးမ်ားကို အခြံခြာကာ အလံုးလိုက္ ေရေဆးထားပါ
- ငရုတ္ေကာင္းကို ဒယ္အိုးအေသးေလးထဲမွာထည္႔ျပီး ေမႊးသြားေအာင္ ေလွာ္ေပးထားပါ
- ေလွာ္ထားတဲ႔ င႐ုတ္ေကာင္းကို ၾကက္သြန္ျဖဴ ၃မႊာႏွင့္ေရာျပီး ညက္ေနေအာင္ ေထာင္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ ျဖစ္ပါက ၾကက္သားျပဳပ္ရည္ အိုးထဲကို ေရ တ႐ုတ္ဟင္းျပင္ပန္းကန္ ၃လံုးသာသာထည့္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ တည္ေပးပါ
- ေရဆူလာတာနဲ႕ ဆီသတ္ထားေသာ ၾကက္သား ၾကက္သြန္နီ အလံုးလိုက္ မွဳိေျခာက္ ပန္းေျခာက္ ပဲလိပ္ ငံျပာရည္ အရသာမွဳန္႕တို႕ထည့္ကာ ၾကက္သြန္နီ ဥေလးမ်ား ႏူးေအာင္တည္ေပးပါ
- ၾကက္သြန္နီ နူးပါက ဂ်ဳံၾကာဇံထည့္ျပီး ၂မိနစ္ေလာက္ ပြက္ပြက္ဆူလာေအာင္ တည္ေပးပါ
- ငံုးဥႏွစ္သက္က ငံုးဥျပဳပ္ကို အခြံခြာျပီးထည့္ေပးပါ
- ေရပြက္ပြက္ ဆူျပီးတာနဲ႕ အရသာအတြက္ ဆား အရသာမွဳန္႔ ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏွင္႔ င႐ုတ္ေကာင္းေထာင္းကိုခပ္ျပီး အရသာကို ျမည္းေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႔ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးကာ မီးပိတ္ေပးျပီး အိုးကိုမီးဖိုေပၚမွ ဖယ္ေပးပါ
ၾကာဇံခ်က္ႏွင့္ တြဲျပီးစားရန္
- ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- ေဂၚဖီကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- င႐ုတ္သီးစိမ္းကို ေရေဆးကာ ခပ္ပါးပါး လွီးထားပါ
- သံပုရာသီး တစ္လံုးကို ေရေဆးျပီး ထက္ဝက္ျခမ္းထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင္႔ ျဖစ္တာနဲ႔ ဇလံုတစ္လံုးထဲမွာ ၾကက္သြန္နီ ေဂၚဖီ ငရုတ္သီးစိမ္းႏွင္႔ ဆားတို႔ထည္႔ကာ သံပု႐ာရည္ႏွင့္နယ္ကာ အခ်ဥ္တည္ထားပါ
- င႐ုတ္အေလွာ္မွဳန္႕ကို ျပင္ထားပါ
- သံပုရာသီး ႏွစ္လံုးကို အလံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ထားပါ
- နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ လွီးထားပါ
- ငါးငံျပာရည္ကို ပန္းကန္လံုးေလးထဲထည္႔ျပီး အဆင္သင့္ ျပင္ထားပါ
- မိမိႏွစ္သက္ရာ ပန္းကန္လံုး တစ္လံုးထဲမွာ ၾကာဇံခ်က္ တစ္ပြဲစာ ထည္႔ေပးျပီး အခ်ဥ္ အငံ အစပ္ လိုသလို ျပဳဳ ျပင္ကာ သံုးေဆာင္နိုင္ပါျပီ။
No comments:
Post a Comment