Monday 24 August 2015

သာကူ မုန့်လုံးကြီး




















ဒီေန႕ေတာ့ သာကူမုန္႕ဖက္ထုတ္ စားခ်င္တာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ ရလိုရငွါး ေဈးသြားခဲ့ေပမဲ့ ေ႐ႊထက္႐ွားလြန္းတဲ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္က ရမလာခဲ့ပါဘူး။

ဒီေတာ့လဲ ကိုင္း ျဖစ္ခ်င္ရာျဖစ္ေပါ့ ႀကံဖန္ျပီး လုပ္ၾကည့္အံုးမယ္ဆိုျပီး လုပ္ၾကည့္လိုက္တာ အဆင္ေျပတာမွာ ၁၀၀% အလြန္ပါဘဲ။

ေနာက္ဆို ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ မရလဲ မုန္႕ဖက္ထုတ္ေလး စားခ်င္လာျပီဆိုရင္ အလြယ္တကူ လုပ္စားလို႕ရျပီမို႕ မာမာျပင္ဆင္တဲ့နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။

မုန္႕ဖက္ထုတ္လို႕ အ႐သာတူလို႕ေခၚလိုက္ေပမဲ့ တကယ္တမ္းက်ေတာ့ ဖက္နဲ႕ပါတ္သက္တာ တခုမွမပါလို႕ သာကူမုန္႕လံုးႀကီးလို႕ဘဲ အလြယ္ေျပာလိုက္ျခင္းသာပါ။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၁၀ခုစာ)

  1. သာကူေစ့ - 250 g
  2. သၾကား - 50 g
  3. အုန္းသီးမွဳန္႕အေျခာက္ - 200 g
  4. ေရ ထမင္းစားဇြန္း - ၃ဇြန္း
  5. ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
  6. သာကူေပါင္းရန္ ပန္းကန္လံုးေလးမ်ား - ဆယ္ခု
  7. ေပါင္းအိုးတစ္လံုး

ျပင္ဆင္ပံု

  1. သာကူေစ့ကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ေရ၂ႀကိမ္ လွဳပ္ျပီးေဆးကာ ေရစစ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
  2. အိုးတလံုးထဲကို ေရထည့္ျပီး သၾကားကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခ်န္ျပီးထည့္ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  3. ျပီးတာနဲ႕ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၄မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
  4. အုန္းသီးအေရာင္ နည္းနည္းတက္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
  5. အုန္းသီးေအးတာနဲ႕ ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ အလံုး၁၀လံုးရေအာင္ လံုးထားပါ
  6. အခုလုပ္တဲ့ အုန္းသီးအေျခာက္မွဳန္႕က အခ်ဳိအရသာ ပါျပီးသားမို႕ အုန္းသီးအစိုမွဳန္႕နဲ႕ လုပ္မယ္ဆိုရင္ သၾကားနည္းနည္း ပိုထည့္ေပးပါ
  7. သာကူေစ႔ ႏွပ္ထားတာ နပ္တာနဲ႕ သာကူေစ့ထဲ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ကာ နယ္ေပးပါ 
  8. နယ္ျပီးတာနဲ႕ လက္ငါးေခ်ာင္းထိပ္ဖ်ား ပါသေလာက္ လက္တညွစ္စာယူကာ ၁၀လံုးရေအာင္ လံုးထားပါ
  9. အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ သာကူတလံုးျခင္းယူကာ လက္၀ါးတဖက္ေပၚတင္ျပီး က်န္လက္တဖက္ရဲ႕ လက္ေလးေခ်ာင္းႏွင့္ မုန္႕လံုးကို ထိမ္းကာ လက္မႏွင့္ အလယ္ကိုဖိျပီး အလယ္မွာ ခြက္ကေလးရေအာင္လုပ္ေပးပါ
  10. ခြက္ပံုစံေလး ရတာနဲ႕အုန္းသီးဌါပနာကို ထည့္ေပးကာ သာကူဖတ္ေလးမ်ားကို လက္မႏွင့္ လက္ညိွဳးတို႕က ထိမ္းျပီး အသာအယာ တြန္းကာ အုပ္ေပးပါ
  11. ဆယ္လံုးစလံုး အစာသြပ္ျပီးပါက ေပါင္းရန္ျပင္ေပးပါ
  12. ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတ၀က္သာသာ ထည့္ျပီးဆူေအာင္ တည္ထားပါ
  13. ေပါင္းမည့္ပန္းကန္လံုးမ်ားကို ဆီသုတ္ေပးျပီး သာကူလံုး တလံုးစီ ထည့္ေပးပါ
  14. ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ ေရအိုးဆူလာတာနဲ႕ သာကူလံုး ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္မ်ားကို ေပါင္းဇကာထဲ စီျပီးထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေပါင္းေပးပါ
  15. ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းျပီးပါက သာကူသား ၾကည္လာျပီဆိုရင္ သာဂူမုန္႕လံုးႀကီေလးမ်ားး ရပါျပီ
  16. သာကူလံုး ပူေနတုန္းေလး စားပါက ပိုေကာင္းပါတယ္
  17. သာကူလံုး ေအးသြားမွ စားရင္ေတာ႔ သာကူက ေပါင္းထားတဲ႔အတြက္ မာသြားတတ္ပါတယ္ ။

No comments:

Post a Comment