ဒီေန႕ေတာ့ သာကူမုန္႕ဖက္ထုတ္ စားခ်င္တာနဲ႕ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ ရလိုရငွါး ေဈးသြားခဲ့ေပမဲ့ ေ႐ႊထက္႐ွားလြန္းတဲ့ ငွက္ေပ်ာ႐ြက္က ရမလာခဲ့ပါဘူး။
ဒီေတာ့လဲ ကိုင္း ျဖစ္ခ်င္ရာျဖစ္ေပါ့ ႀကံဖန္ျပီး လုပ္ၾကည့္အံုးမယ္ဆိုျပီး လုပ္ၾကည့္လိုက္တာ အဆင္ေျပတာမွာ ၁၀၀% အလြန္ပါဘဲ။
ေနာက္ဆို ငွက္ေပ်ာ႐ြက္ မရလဲ မုန္႕ဖက္ထုတ္ေလး စားခ်င္လာျပီဆိုရင္ အလြယ္တကူ လုပ္စားလို႕ရျပီမို႕ မာမာျပင္ဆင္တဲ့နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
မုန္႕ဖက္ထုတ္လို႕ အ႐သာတူလို႕ေခၚလိုက္ေပမဲ့ တကယ္တမ္းက်ေတာ့ ဖက္နဲ႕ပါတ္သက္တာ တခုမွမပါလို႕ သာကူမုန္႕လံုးႀကီးလို႕ဘဲ အလြယ္ေျပာလိုက္ျခင္းသာပါ။
ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား (၁၀ခုစာ)
- သာကူေစ့ - 250 g
- သၾကား - 50 g
- အုန္းသီးမွဳန္႕အေျခာက္ - 200 g
- ေရ ထမင္းစားဇြန္း - ၃ဇြန္း
- ဆီ - ထမင္းစားဇြန္း တ၀က္
- သာကူေပါင္းရန္ ပန္းကန္လံုးေလးမ်ား - ဆယ္ခု
- ေပါင္းအိုးတစ္လံုး
ျပင္ဆင္ပံု
- သာကူေစ့ကို ဇလံုထဲထည့္ျပီး ေရ၂ႀကိမ္ လွဳပ္ျပီးေဆးကာ ေရစစ္ျပီး နာရီ၀က္ေလာက္ ႏွပ္ထားပါ
- အိုးတလံုးထဲကို ေရထည့္ျပီး သၾကားကို ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းခ်န္ျပီးထည့္ကာ ၂မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- ျပီးတာနဲ႕ အုန္းသီးမွဳန္႕ကို ထည့္ျပီး ၄မိနစ္ေလာက္ ေမႊေပးပါ
- အုန္းသီးအေရာင္ နည္းနည္းတက္လာတာနဲ႕ မီးပိတ္ျပီး အေအးခံထားပါ
- အုန္းသီးေအးတာနဲ႕ ကြမ္းသီးဆံ အလံုးေလာက္ အလံုး၁၀လံုးရေအာင္ လံုးထားပါ
- အခုလုပ္တဲ့ အုန္းသီးအေျခာက္မွဳန္႕က အခ်ဳိအရသာ ပါျပီးသားမို႕ အုန္းသီးအစိုမွဳန္႕နဲ႕ လုပ္မယ္ဆိုရင္ သၾကားနည္းနည္း ပိုထည့္ေပးပါ
- သာကူေစ႔ ႏွပ္ထားတာ နပ္တာနဲ႕ သာကူေစ့ထဲ သၾကား ထမင္းစားဇြန္း တဇြန္းထည့္ကာ နယ္ေပးပါ
- နယ္ျပီးတာနဲ႕ လက္ငါးေခ်ာင္းထိပ္ဖ်ား ပါသေလာက္ လက္တညွစ္စာယူကာ ၁၀လံုးရေအာင္ လံုးထားပါ
- အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ သာကူတလံုးျခင္းယူကာ လက္၀ါးတဖက္ေပၚတင္ျပီး က်န္လက္တဖက္ရဲ႕ လက္ေလးေခ်ာင္းႏွင့္ မုန္႕လံုးကို ထိမ္းကာ လက္မႏွင့္ အလယ္ကိုဖိျပီး အလယ္မွာ ခြက္ကေလးရေအာင္လုပ္ေပးပါ
- ခြက္ပံုစံေလး ရတာနဲ႕အုန္းသီးဌါပနာကို ထည့္ေပးကာ သာကူဖတ္ေလးမ်ားကို လက္မႏွင့္ လက္ညိွဳးတို႕က ထိမ္းျပီး အသာအယာ တြန္းကာ အုပ္ေပးပါ
- ဆယ္လံုးစလံုး အစာသြပ္ျပီးပါက ေပါင္းရန္ျပင္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံအိုးကို ေရတ၀က္သာသာ ထည့္ျပီးဆူေအာင္ တည္ထားပါ
- ေပါင္းမည့္ပန္းကန္လံုးမ်ားကို ဆီသုတ္ေပးျပီး သာကူလံုး တလံုးစီ ထည့္ေပးပါ
- ေပါင္းအိုးေအာက္ခံ ေရအိုးဆူလာတာနဲ႕ သာကူလံုး ထည့္ထားေသာ ပန္းကန္မ်ားကို ေပါင္းဇကာထဲ စီျပီးထည့္ကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ေပါင္းေပးပါ
- ၁၅မိနစ္ေလာက္ ေပါင္းျပီးပါက သာကူသား ၾကည္လာျပီဆိုရင္ သာဂူမုန္႕လံုးႀကီေလးမ်ားး ရပါျပီ
- သာကူလံုး ပူေနတုန္းေလး စားပါက ပိုေကာင္းပါတယ္
- သာကူလံုး ေအးသြားမွ စားရင္ေတာ႔ သာကူက ေပါင္းထားတဲ႔အတြက္ မာသြားတတ္ပါတယ္ ။
No comments:
Post a Comment