Friday 3 April 2020

သာကူ ပူတင်း













ဒီတခါတော့ အိမ်မှာရှိတဲ့ သာကူလေးတွေ လက်ကျန်ဖြတ်ချင်တာနဲ့ သာကူပူတင်းလေး လုပ်စားဖြစ်ပါတယ် အချိုပွဲအတွက် အရမ်းစားလို့ ကောင်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လုပ်ထားတဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. အုန်းနို့့ - 250 ml
  2. ဆွမ်းမွှေးရွက် - သုံးရွက်
  3. ဆား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း လေးပုံတစ်ပုံ
  4. ရေ - ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း
  5. ထန်းလျှက်ခဲ - 70 g
  6. ရေ - 900 ml
  7. သာကူစေ့ အသေး - 2 ထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်းမောက်မောက်
  8. ပူတင်းပုံဖော်ရန် ဖန်ပန်းကန် သေးသေးလေး - သုံးခု
  9. Glad wrap - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • ဇောက်နက်သော အိုးတစ်လုံးထဲမှာ ရေ 900 ml ကိုထည့်ပြီး ပွက်ပွက်ဆူအောင် တည်ပေးပါ
  • ရေဆူလာတာနဲ့ သာကူစေ့ကို ထည့်ပြုပ်ပေးပါ
  • သာကူစေ့များ ပြုပ်နေစဉ် အိုးမကပ်စေရန် မကြာမကြာ မွှေပေးပါ
  • မျက်စေ့အဆံလေးတွေ ပျောက်လာတာနဲ့ ဇကာစိတ်စိတ်လေးထဲ သွန်ချပေးပြီး ရေနွေးများ ကုန်သွားအောင် စစ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့  အဆင်သင့် ပြင်ထားသော ဖန်ပန်းကန်လေးတွေထဲကို မျှထည့်ပေးပါ
  • မုန့်သားလှစေရန် သာကူများ ထည့်နေစဉ် ဇွန်းနှင့် ခပ်ဖွဖွလေး လိုက်ဖိပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ glad wrap နှင့် ပန်းကန်လေးတွေကို အုပ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ရေခဲသေတာ မခဲတဲ့ အကန့်ထဲမှာ သုံးနာရီလောက် ထားပေးပါ
  • ဇောက်နက်သော အနေတော် အိုးတစ်လုံးထဲမှာ အုန်းနို့နှင့်ဆားကိုထည့်ပြီး ကျိုပေးပါ
  • အုန်းနို့ အတော်လေး ပျစ်လာပြီဆိုရင် မီးပိတ်ပေးပြီး ပန်းကန်လုံး တစ်ခုထဲ ပြောင်းထည့်ပေးပါ
  • ထန်းလျှက်ခဲကို ကျိုရတာ မြန်စေရန် ဓါးနှင့် ခပ်ပါးပါးလေးတွေ လှီးထားပေးပါ
  • ဆွမ်းမွှေးရွက်ကို ရေစင်အောင်ဆေးပြီး အထုံးလေး ထုံးပေးထားပါ
  • အုန်းနို့ကျိုတဲ့ အိုးကိုဆေးပြီး ထိုအိုးထဲမှာ ရေထမင်းစားဇွန်း နှစ်ဇွန်း ဆွမ်းမွှေးရွက်နှင့် ထန်းလျှက်ခဲကို ထည့်ပြီး ကျိုပေးပါ
  • ခပ်ပျစ်ပျစ် အနေအထား ရတဲ့အထိ ကျိုပေးပြီး မီးပိတ်ပေးကာ ဆွမ်းမွှေးရွက်ကိုဖယ်ပြီး ပန်းကန်တစ်ခုထဲ ထည့်ပေးပါ
  • သာကူစေ့ ရေခဲသေတာထဲ ထည့်ထားတာ သုံးနာရီ ပြည့်ပြီဆိုတာနဲ့ အပြင်ထုတ်ပေးပါ
  • သာကူပူတင်း ထည့်ပေးရန် ပြင်ထားသော ပန်းကန်ပြားပေါ်ကို သာကူပူတင်းလေးတွေ ထည့်ပေးပါ
  • သာကူပူတင်း လှလှလေး ရစေရန် ပန်းကန်ထဲမှ ဇွန်းခရင်းလေးဖြင့် အသာလေး ကော်ပြီးတွန်းချပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ အုန်းနို့နှင့် ထန်းလျှက်ရည်ကို ဆမ်းပေးပြီး ချိုချိုစိမ့်စိမ့် သာကူပူတင်းလေးကို စားသုံးရန် ပြင်ပေးနိူင်ပါပြီ။

No comments:

Post a Comment