Sunday, 12 April 2020

သာကူေပါင္း စိမ္႔စိမ္႔ေလး













အခုရက္ထဲ COVID 19 ေၾကာင္႔ အျပင္မထြက္ရေလေတာ႔ အိမ္မွာရွိတာေလးေတြဘဲ ခ်က္လိုက္ျပဳပ္လိုက္ မုန္႔ေလးေတြ လုပ္လိုက္နဲ႔ အခ်ိန္ေတြကို ကုန္ေစခဲ႔ပါတယ္ ဒါေၾကာင္႔မို႔လို႔ ဒီေန႔ေတာ႔ သာကူက်ဳိျပီး သာကူျပန္ေပါင္းလုပ္စားျဖစ္လို႔ မာမာျပင္ဆင္ျပီး မုန္႔လုပ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  1. သာကူ - မုန္႕လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္ ၂ခြက္
  2. ေရ - မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္၂ခြက္
  3. ဆြမ္းေမႊးရည္ - မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္ တစ္ခြက္ ( ဆြမ္းေမႊးရြက္ ၾကိတ္ရန္)
  4. ေရ - မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္ ၈ခြက္ (သာကူက်ဳိရန္)
  5. သၾကား - မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္ တစ္ခြက္ 
  6. ျခစ္ထားေသာ အုုန္းသီးမွဳန္႔ - မုန္႔လုပ္ရာတြင္ ခ်င္တြယ္ေသာခြက္ တစ္ခြက္
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  8. ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ - ၂႐ြက္
ဆြမ္းေမႊးရည္ၾကိတ္ရန္

  1. ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ ၂႐ြက္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ေပးပါ
  2. ဘလန္ဒါထဲမွာ ဆြမ္းေမႊးရြက္ႏွင္႔ ေရတစ္ခြက္ကိုထည္႔ျပီး ညက္ေနေအာင္ ၾကိတ္ေပးပါ 
  3. ဆြမ္းေမႊးရြက္ ညက္သြားေနတာနဲ႔ ပိတ္စပါးပါးထဲထည္႔ျပီး ဆြမ္းေမႊးရည္ကို ယူထားပါ
  4. သာကူက်ဳိေနစဥ္ အသံုးျပဳေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ ေရကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ့လုပ္ျပီး က်ဳိေပးပါ

ျပင္ဆင္ပံု
  1. သာကူမက်ဳိခင္ သာကူေစ႔မ်ားကိုု ေရျမန္ျမန္ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါ
  2. ေရစိမ္တာ ၾကာပါက သာကူမ်ား ေက်ကုန္ႏိူင္ပါတယ္
  3. ေရႏွင့္ ဆြမ္းေမႊး႐ြက္ေဖ်ာ္ရည္ကို ေရာျပီးေဖ်ာ္ထားပါ
  4. အရင္ဆံုး ေဇာက္နက္ေသာ အိုးထဲမွာ ေရ ဆြမ္းေမႊးရည္ႏွင့္ ဆား တိုု႕ကိုုထည့္ျပီး ဆူပြက္လာသည္အထိ တည္ေပးပါ
  5. အရည္မ်ား ဆူပြက္လာလွ်င္ သာကူကိုုထည့္ျပီး အဆက္မျပတ္ ေမႊေပးပါ
  6. သာကူေစ့ရဲ႕ အလည္မွ အျဖဴေရာင္ ၀တ္ဆံေလးေတြ ေပၚလာတာနဲ႔ မီးဖိုုေပၚမွခ်ျပီး ဇကာထဲကို သြန္ခ်ေပးပါ
  7. ျပီးတာနဲ႔ ေရတစ္ထပ္ ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးပါ
  8. သာကူမ်ား ေရစစ္သြားပါက ပန္းကန္တစ္ခုထဲ ေျပာင္းထည္႔ထားေပးပါ
  9. ျပီးတာနဲ႔ ေပါင္းအိုးထဲ ထည္႔ျပီး ၈မိနစ္ ေပါင္းေပးပါ
  10. ေပါင္းခ်ိန္ျပည္႔တာနဲ႔ ေပါင္းအိုးထဲမွ ေလကိုကုန္ေအာင္ ထုတ္ေပးျပီးမွ အိုးအဖံုးကို ဖြင္႔ေပးပါ
  11. သာကူေပါင္းေနစဥ္ သၾကားပန္းကန္ႏွင္႔ အုန္းသီးမွဳန္႔ ပန္းကန္ကို ျပင္ထားပါ
  12. ဇြန္းႏွစ္ေခ်ာင္းႏွင္႔ ေရပန္းကန္ကို အဆင္သင္႔ ျပင္ထားပါ
  13. ေပါင္းထားေသာ သာကူပန္းကန္ကို အျပင္ကို ထုတ္ေပးျပီး ေရစြတ္ထားေသာ ဇြန္းႏွင္႔ ခပ္ေပးျပီး သၾကားပန္းကန္ထဲမွာ အရင္ဆံုးလူးေပးပါ
  14. သၾကားလူးျပီးတာနဲ႔ အုန္းသီးမွဳန္႔ႏွင္႔ လူးေပးပါ
  15. အုန္းသီးဖတ္မ်ား လူးေပးျပီးသြားပါက ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ သာဂူေပါင္းေလးမ်ားကို သံုးေဆာင္ႏိူင္ရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
မွတ္ခ်က္ ။ ။ သာကူက်ဳိရာတြင္ အသံုးျပဳေသာ သာကူမ်ား မတူႏိူင္တဲ့အတြက္ ေရကို လိုတိုးပိုေလ်ွာ့လုပ္ကာ ခ်င့္ခ်ိန္ေပးရန္ သတိထားေပးပါ
မာမာျပထားေသာ ေပါင္းအိုးအဆင္သင္႔ မရွိပါက ေဇာက္နက္ေသာ ဒယ္အိုးထဲမွာ ေရတစ္ဝက္ေလာက္ထည္႔ျပီး ေပါင္းခံခံု တင္ေပးပါ
ထိုခံုေပၚမွာ သာကူပန္းကန္ကို တင္ေပးကာ အဖံုးအုပ္ျပီး ၈မိနစ္ေပါင္းေပးပါ။

No comments:

Post a comment