အခုရက္ထဲ ရာသီဥတုကလဲ မတည္ျငိမ္ေသးသလို ေတာမီးေတြကလဲ ဟိုတစ္ကြက္ ဒီတစ္ကြက္ ေလာင္ေနဆဲမို႔လို႔ ေထြလီကာလီေတြလဲ သိပ္မခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါဘူး။
ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး စားရေလေအာင္ ၾကက္သားပဲသီး အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာနဲ႔ မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။
ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား
- ၾကက္ရင္ပံုသား - 100 g
 - ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္ေတာင္႔ခန္႔
 - မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
 - တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ - သံုးဖတ္ခန္႔
 - ၾကက္သြန္နီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
 - ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
 - ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
 - အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
 - နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
 - ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ
 
ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္
- ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
 - နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
 - အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
 - ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
 
ျပင္ဆင္ပံု
- ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အေျမွာင္းေလးေတြလွီးကာ အရသာ နယ္ထားပါ
 - ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးကာ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
 - မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
 - တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
 - ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ လွီးထားပါ
 - ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
 - ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးကာ အပူေပးပါ
 - ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
 - ၾကက္သားအသား မာလာတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
 - အိုးထဲမွာ ေရခမ္းသြားျပီး ဆီျပန္ထြက္လာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
 - ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ တရုတ္မုန္႔ညွင္း မံုလာဥနီ ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
 - အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးပါ
 - အသီးမ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည္႔ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ
 - ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
 - အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလးကို ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။
 

No comments:
Post a Comment