Tuesday 28 April 2020

ၾကက္သား အစိမ္းေၾကာ္


အခုရက္ထဲ ရာသီဥတုကလဲ မတည္ျငိမ္ေသးသလို ေတာမီးေတြကလဲ ဟိုတစ္ကြက္ ဒီတစ္ကြက္ ေလာင္ေနဆဲမို႔လို႔ ေထြလီကာလီေတြလဲ သိပ္မခ်က္ျဖစ္ျပန္ပါဘူး။

ဒီေန႔ေတာ႔ ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး စားရေလေအာင္ ၾကက္သားပဲသီး အစိမ္းေၾကာ္ေလး ေၾကာ္ျဖစ္တာနဲ႔ မာမာေၾကာ္ျဖစ္တဲ႔ နည္းေလးကို မ်ွေဝေပးလိုက္ပါတယ္ရွင္။

ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား

  1. ၾကက္ရင္ပံုသား - 100 g
  2. ပဲေတာင္႔ရွည္ - ဆယ္ေတာင္႔ခန္႔
  3. မံုလာဥနီ - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  4. တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴ - သံုးဖတ္ခန္႔
  5. ၾကက္သြန္နီ  - အေနေတာ္ တစ္ဥ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာၾကီးၾကီး ႏွစ္မႊာ
  7. ဆား - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုႏွစ္ပံု
  8. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဝက္
  9. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း သံုးပံုတစ္ပံု
  10. ပဲငံျပာရည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဇြန္းခြဲ

ၾကက္သားအရသာနယ္ရန္

  1. ငါးငံျပာရည္အၾကည္ - ထမင္းစားဇြန္း တစ္ဝက္သာသာ
  2. နႏြင္းမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  3. အရသာမွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ေလးပံုတစ္ပံု
  4. ေျပာင္းေကာ္မွဳန္႔ - လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တစ္ဇြန္း
ျပင္ဆင္ပံု
  1. ၾကက္သားကို အတံုးလိုက္ ေရေဆးျပီး ပံုပါအတိုင္း အေျမွာင္းေလးေတြလွီးကာ အရသာ နယ္ထားပါ
  2. ပဲေတာင္႔ရွည္ကို ေရေဆးကာ ခပ္ေစာင္းေစာင္းေလးေတြ လွီးထားပါ
  3. မံုလာဥနီကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ မိမိႏွစ္သက္သလို လွီးထားပါ
  4. တရုတ္မုန္႔ညွင္းျဖဴကို ေရေဆးျပီး ခပ္ၾကမ္းၾကမ္း လွီးထားပါ
  5. ၾကက္သြန္နီကို အခြံခြာျပီး အလံုးလိုက္ ေရေဆးကာ အဖတ္ေလးေတြ ရလာေအာင္ လွီးထားပါ
  6. ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးျပားရိုက္ထားပါ
  7. ဒယ္အိုးတစ္လံုးထဲမွာ ဆီႏွင္႔ နႏြင္းမွဳန္႕ထည့္ေပးကာ အပူေပးပါ
  8. ဆီပူလာတာနဲ႕ အရသာ နယ္ထားေသာ ၾကက္သားကို ထဲ႔ေၾကာ္ေပးပါ
  9. ၾကက္သားအသား မာလာတာနဲ႔ ေရအနည္းငယ္ထဲ႔ကာ ေရခမ္းတဲ႔အထိ တည္ေပးပါ
  10. အိုးထဲမွာ ေရခမ္းသြားျပီး ဆီျပန္ထြက္လာတာနဲ႔ ၾကက္သြန္ျဖဴႏွင္႔ ၾကက္သြန္နီကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  11. ၾကက္သြန္ႏြမ္းတာနဲ႕ တရုတ္မုန္႔ညွင္း မံုလာဥနီ ဆား အရသာမွဳန္႔ႏွင္႔ ပဲသီးတို႔ကို ထည့္ေၾကာ္ပါ
  12. အိုးမကပ္ေစရန္ အိုးကိုမၾကာမၾကာ လွဳပ္ေပးပါ
  13. အသီးမ်ား ႏြမ္းလာတာနဲ႕ ပဲငံျပာရည္ထည္႔ေပးျပီး အရသာ သမေအာင္ ေမႊေပးပါ 
  14. ျပီးတာနဲ႔ အရသာျမည္းကာ မိမိႏွစ္သက္တဲ႔ အရသာ ရလာေအာင္ ျပင္ေပးပါ
  15. အရသာ ျပင္ျပီးတာနဲ႔ ၾကက္သားေၾကာ္ ခ်ဳိစိမ့္စိမ့္ေလးကို ထမင္းပူပူ ဟင္းပူပူေလး တြဲဖက္ျပီး စားသံုရန္ ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment