Friday 10 April 2020

ကော်ပြန့်စိမ်း












သမီးငယ်လေး ကျောင်း၂လပိတ်တော့ အိမ်ပြန်ရောက်တာနဲ့ ဘာစားချင်လဲ မေးလိုက်တိုင်း အသားမပါရင်ပြီးရော မေမေတဲ့ ဒီတော့လဲ ထွေထွေထူးထူး တွေးမနေတော့ဘဲ သူလဲကြိုက် မိသားစုလဲ ကြိုက်တဲ့ အသီးအရွက် ကော်ပြန့်လိပ်လေးတွေ လိပ်ဖြစ်သွားပါတယ်။

ပြင်ဆင်ရတာ လွယ်သလောက် စားလို့လဲ ကောင်းလွန်းတဲ့အတွက် မာမာပြင်ဆင်ပြီး လွယ်ကူမြန်ဆန်စွာ လိပ်ပေးဖြစ်တဲ့ နည်းလေးကို မျှဝေပေးလိုက်ပါတယ်ရှင်။

ပါ၀င်ပစ္စည်းများ
  1. မုန့်ဟင်းခါးဖတ် - မိမိနှစ်သက်သလောက်
  2. မုံလာဥနီ - ခပ်ကြီးကြီး နှစ်ဥ
  3. ဂေါ်ဖီအကြွတ်ထုတ် - တစ်ခြမ်း
  4. ဆလတ်ရွက် - အပင်ကြီးကြီး တစ်ပင်
  5. Rice paper - ၁၂ရွက်
  6. ငရုတ်သီးဆော့စ် - လိုသလောက်သုံးပါ
  7. ခရမ်းချဉ်သီးဆော့စ် - လိုသလောက်သုံးပါ
  8. သကြား - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
  9. ရေနွေး - လိုသလောက် သုံးပေးပါ
ပြင်ဆင်ပုံ
  • မုန့်ဟင်းခါးဖတ်ကို ပြင်ထားပါ
  • မုံလာဥနီကို အခွံခွာပြီး ရေဆေးကာ ပံပါအတိုင်း ခြစ်ပေးထားပါ
  • ဂေါ်ဖီအကြွတ်ကို အဖတ်လိုက် ရေဆေးပြီး ပံပာအတိုင်း လှီးထားပါ
  • ဆလတ်ရွက်ကို ရေဆေးပြီး ရေစစ်ထားပါ
  • ဆန်ပြားရွက် ငရုတ်သီးဆော့စ်နှင့် ပါ၀င်ပစ္စည်းများကို အဆင်သင့် ပြင်ထားပါ
  • ဆန်ပြားရွက်ကို ရိုးရိုးရေအေးနှင့် ပန်းကန်ပြား တစ်ချပ်ထဲထဲ့ပြီး စက္ကန့်၂၀လောက်ဘဲ ပျော့လာတဲ့ထိ စိမ်လိုက်ပါ
  • ရေစိမ်ပြီးတာနဲ့ ပန်းကန်ပြားသန့်သန့် တစ်ချပ်ပေါ်ဖြန်တင်ပြီး ခင်းပေးပါ
  • ဆန်ပြားရွက်ပေါ်မှာ ဆလတ်ရွက်တစ်ရွက် ဂေါ်ဖီဖတ် မုန်လာဥနီနှင့် မုန့်ဟင်းခါးဖတ်တို့ကို အဆင်ပြေသလို ထည့်ပေးပါ
  • အစာများ ပုံပြီးထည့်ထားတာ အဆင်သင့် ဖြစ်တာနဲ့ ဆန်ပြားဖတ်ကို အောက်ဖက်မှ အစာကိုအုပ်ပြီး စလိပ်ပေးပါ
  • ပြီးတာနဲ့ ဘေးနှစ်ဖက်ကို အစာအပေါ် အုပ်မိအောင် တစ်စဆီ ခေါက်တင်ပေးပါ
  • နောက်ထပ်အောက်ဖက်မှ အလိပ်ပုံစံ ရလာတဲ့အထိ ဆက်တိုက်လိပ်ပေးသွားပြီးရင် ရပါပြီ
  • ကော်ပြန့်စိမ်းအပြင်သား ထူထူလေးရအောင် လိပ်ပြီးသား အလိပ်များကို နောက်ထပ်ဆန်ပြားဖတ် တရွက်ဆီကို ရေစိမ်ပြီး ထပ်လိပ်ပေးပါက လှီးတဲ့အခါ လှီးလို့ကောင်းသလို စားလို့လဲ ပိုပြီးကောင်းပါတယ်။
အချဉ်ရည်အတွက်ပြင်ပါမယ်
  1. Tomato sauce - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း
  2. Chili sauce - ထမင်းစားဇွန်း ၂ဇွန်း 
  3. သကြား - လက်ဖက်ရည်ဇွန်း တဇွန်း
  4. ရေနွေး - ထမင်းစားဇွန်း ၄ဇွန်း တို့ကိုရောမွှေပေးပါ။

No comments:

Post a Comment