Saturday, 25 February 2017

ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲပုတ္ေထာင္း ေမႊးေမႊးေလး



ထမင္းမ်ား ဆာလာတဲ့အခါ အသားဟင္းမပါဘဲ အခုလို ပဲပုတ္ေထာင္းေလးနဲ႕လဲ မိန္တတ္တာပါဘဲ ဒါေၾကာင့္မို႕ လြယ္ကူျမန္ဆန္ ပဲပုတ္ေထာင္းနည္းေလး မ်ွေ၀လိုက္ပါတယ္။

ပါ၀င္ပစၥည္းမ်ား

  • ပဲပုတ္ျပား - ၅ခ်ပ္
  • င႐ုတ္သီးစိမ္း - စားႏိူင္သေလာက္
  • ဆား - အနည္းငယ္ 
  • အခ်ဳိမွဳန္႕ - အနည္းငယ္
  • နံနံပင္ - ႏွစ္သက္သေလာက္
  • သရက္သီးအစိမ္း - အေနေတာ္ တလံုး
  • ၾကက္သြန္ျဖဴ - အမႊာႀကီးႀကီး ၅မႊာ
ျပင္ဆင္ပံု
  • ပဲပုတ္ကို ႂကြတ္သြားတယ္ဆို႐ံုေလး ကင္ေပးပါ
  • င႐ုတ္သီးစိမ္းကို အညွာျဖဳတ္ျပီး ေရေဆးကာ ႏြမ္းသြားေအာင္ ေလွာ္ေပးပါ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးထားပါ
  • နံနံပင္ကို ေရေဆးျပီး အေနေတာ္ ပိုင္းျဖတ္ထားပါ
  • သရက္သီးကို အခြံခြာျပီး ေရေဆးကာ ဓါးႏွင့္ ေပါက္ျပီး လွီးထားပါ
  • အားလံုးအဆင္သင့္ျဖစ္တာနဲ႕ ပဲပုတ္ကို အရင္ဆံုး မညက္တညက္ ေထာင္းေပးပါ
  • ျပီးတာနဲ႕ င႐ုတ္သီးစိမ္း ေပါက္ထားေသာ သရက္သီးစိမ္း ႏွင့္ ၾကက္သြန္ျဖဴကို ထည့္ေထာင္းေပးပါ
  • အားလံုးညက္ျပီဆိုတာႏွင့္ ဆား အခ်ဳိမွဳန္႕ႏွင့္ နံနံပင္တို႕ထည့္ေမႊေပးကာ အရသာျမည္းျပီး လိုသလိုျပင္ေပးကာ ထမင္းပူပူေလးႏွင့္ စားသံုးရန္ ခ်ဥ္ငံစပ္ ပဲပုတ္ေထာင္း ေမႊးေမႊးေလးကို ျပင္ေပးႏိူင္ပါျပီ။

No comments:

Post a Comment